TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев - Само со транспарентни институции против корупцијата

Р.С.Европа - 09.12.2019

Случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил на Меѓународен ден за борба против корупцијата. Тој пишува дека постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со ...

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

А1 On - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми – неопходна е вклученост од сите за да се случи позитивна промена

Сител - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупцијата, 9 Декември, констатираме дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на граѓаните е дека ...

Кејт Брнз: САД е силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде целосно интегрирана во НАТО и ЕУ

Локално - 08.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Кејт Брнз: САД е силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде целосно интегрирана во НАТО и ЕУ

Сител - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Кејт Брнс: САД е силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде целосно интегрирана во НАТО и ЕУ

Опсервер - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Брнс: САД е силен поддржувач С. Македонија да биде безбедна демократија

Р.С.Европа - 09.12.2019

„Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Кејт Брнс: САД е силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде целосно интегрирана во НАТО и ЕУ

А1 On - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Брнс: Новиот Закон за Јавното обвинителство е суштествен

Република - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на земјата да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Кејт Брнз: На почетокот на 2020, очекуваме и официјално да ви посакаме добредојде во НАТО

Слободен Печат - 09.12.2019

Амбасадорката додаде дека сега е време да се гледа напред, не назад – цврсто да се вгради нашата земја во евро-атлантските институции, да се зацврстат нејзините демократски институции, и да порасне економијата за подобар живот на сите граѓани, а ...

Кејт Брнз: САД е силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде целосно интегрирана во НАТО и ЕУ

Канал5 - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Американската амбасадорка Брнз: Случаите на СЈО мора да продолжат, Северна Македонија не смее да си дозволи враќање ...

Фокус - 09.12.2019

Тоа што денес постои жива дискусија за корупцијата е возможно заради напредокот што е постигнат во промовирањето на транспарентноста и одговорноста – и гаранциите дека за разлика од минатото, злоупотребите не се ставаат под тепих, вели амбасадорката ...

Брнс: ДКСК презеде важни чекори за попроактивно да се бори против високата корупција

iPortal - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Кејт Брнз: САД е силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде целосно интегрирана во НАТО и ЕУ

24Инфо - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми – неопходна е вклученост од сите за да се случи позитивна промена

4NEWS - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупцијата, 9 Декември, констатираме дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на граѓаните е дека ...

Хелсиншки: Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми

Радио МОФ - 09.12.2019

По повод Меѓународниот ден на борбата против корупцијата, од Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија преку соопштение до јавноста реагираат за состојбата со корупцијата во земјата.

Кејт Брнз: САД е силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде целосно интегрирана во НАТО и ЕУ

Press24 - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Северна Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Брнс: Злоупотребите веќе не се ставаат под тепих како во минатото

360 степени - 09.12.2019

Тоа што денес постои жива дискусија за корупцијата е возможно поради напредокот што е постигнат во промовирањето на транспарентноста и одговорноста – и гаранциите дека за разлика од минатото, злоупотребите не се ставаат под тепих, оценува ...

Хелсиншки комитет: Корупцијата и натаму сериозен проблем во земјата

Макфакс - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, Хелсиншкиот комитет констатира дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на ...

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

Локално - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Кејт Брнс: САД е силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде целосно интегрирана во НАТО и ЕУ

Либертас - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

Press24 - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

ТВ21 - 09.12.2019

Премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил напиша дека денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството.

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

Телма - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

Сител - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

24 Вести - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

24Инфо - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

4NEWS - 09.12.2019

Премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил напиша дека денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството.

Хелсиншкиот комитет: Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми

Press24 - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, констатираме дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на граѓаните е дека ...

Хелсиншкиот комитет: Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми

Алсат-М - 09.12.2019

По повод Меѓународниот ден на борбата против корупцијата, од Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија преку соопштение до јавноста реагираат за состојбата со корупцијата во земјата.

Заев: Што поскоро да почне постапката на проверка на имотот на судиите и обвинителите

Слободен Печат - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата. Премиерот Зоран Заев, денеска, на својот Фејсбук профил, се огласи по повод Меѓународниот ден за борба против корупцијата. „Ова е ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се ...

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

Канал5 - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Заев: Сите институции треба да покажат отпор кон корупцијата и кон конфликтот на интереси

iPortal - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Заев: Поскоро да се утврдат конфликтите на интереси во судството

Фокус - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Брнз: САД е силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде целосно интегрирана во НАТО и ЕУ

MakPress - 09.12.2019

Соединетите Држави се силен поддржувач на аспирациите на Македонија да биде просперитетна, безбедна и инклузивна демократија, целосно интегрирана во НАТО, во ЕУ и во другите трансатлантски институции.

Корупцијата и натаму сериозен проблем во Македонија

Н.Македонија - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, Хелсиншкиот комитет констатира дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на ...

Заев: Случаите на корупција се најподмолните закани за општеството

CivilMedia - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Брнз: Тоа што денес постои жива дискусија за корупцијата е заради напредокот во транспарентноста

+инфо - 09.12.2019

Состојбата со слободата на медиумите, како што додаде Брнз, е многу подобрена во однос на состојбата од пред само неколку години, односно денес медиумите можат слободно да известуваат и да ја повикуваат владата на одговорност, без страв од директна ...

Заев: Бескомпромисна борба против корупцијата ќе постигнеме само со транспарентни и отчетни институции

+инфо - 09.12.2019

Затоа е важно да започне постапката на проверка на имотот на судиите и обвинителите, колку може поскоро, напиша Заев на својот Фејсбук профил. Денеска нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша ...

Хелсиншкиот комитет: Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми

Слободен Печат - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, констатираме дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на граѓаните е дека ...

Хелсиншки комитет: Корупцијата и натаму сериозен проблем во земјата

MTM - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, Хелсиншкиот комитет констатира дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на ...

Хелсиншки: Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми

Окно - 09.12.2019

По повод Меѓународниот ден на борбата против корупцијата, од Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија преку соопштение до јавноста реагираат за состојбата со корупцијата во земјата.

Хелсиншкиот комитет: Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми

Канал5 - 09.12.2019

Хелсиншкиот комитет за човекови права се вклучува во борбата против корупцијата преку мониторинг на судските процеси за предмети во областа на организираниот криминал и корупцијата. На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, ...

Хелсиншкиот комитет: Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми

Скопје инфо - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, констатираме дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на граѓаните е дека ...

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

Алсат-М - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Хелсиншки комитет: Корупцијата и натаму сериозен проблем во земјата

24Инфо - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, Хелсиншкиот комитет констатира дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на ...

Хелсиншки комитет: Корупцијата останува еден од најсериозните проблеми

ММС - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, констатираме дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на граѓаните е дека ...

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

Вечер Прес - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.

Хелсиншки комитет: Корупцијата и натаму сериозен проблем во земјата

Centar - 09.12.2019

На Меѓународниот ден на борбата против корупција, 9 Декември, Хелсиншкиот комитет констатира дека корупцијата и одлучувањето при постоењето на судир на интереси претставуваат феномени кои во значителна мера остануваат неказнети, а перцепцијата на ...

Заев: Постои сериозна политичката волја и подготвеност за справување со корупцијата

Нетпрес - 09.12.2019

Денеска е Меѓународен ден за борба против корупцијата, ден кога нагласено потсетуваме дека случаите на корупција се најподмолните закани за општеството, напиша премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук профил.