TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Млади изработија над 200 видеа со поими од македонскиот знаковен јазик

Окно - 28.05.2020

Младинското здружение на глуви и наглуви ,,Млад знак” изминатиов период напорно работеше во создавање на серија од кратки видеа со кои ќе ги поттикнат родителите на малите деца со оштетување на слухот да го научат знаковниот јазик.

Здружението „Млад знак“ креираше видеа за деца со оштетен слух

Мета - 27.05.2020

Младинското здружение на глуви и наглуви „Млад знак“ креираше над 200 видеа со знаци наменети за децата со оштетен слух. Нивна цел е преку кратки видеа да ги поттикнат родителите на децата со оштетување на слухот да го научат знаковниот јазик.

Здружението „Млад знак“ креираше видеа за деца со оштетен слух

CivilMedia - 27.05.2020

Младинското здружение на глуви и наглуви „Млад знак“ креираше над 200 видеа со знаци наменети за децата со оштетен слух. Нивна цел е преку кратки видеа да ги поттикнат родителите на децата со оштетување на слухот да го научат знаковниот јазик.