TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

БУГАРСКА ПОДВИЖНА КУЌА НА ИДНИНАТА Енчо Енчев дизајнира роботска архитектура (ФОТО)

+инфо - 25.11.2021

Енчев предвидува и мебел и друга паметна технологија, простории за склад, резервоари за вода и енергетски ќелии (батерии) за жителите да можат да престојуваат удобно без електрична мрежа. Бугарскиот 3Д -дизајнер Енчо Енчев има свежа идеја за ...

Роботизирана подвижна куќа на иднината

Опсервер - 25.11.2021

ript> – Многу луѓе го надминаа социјалното растојание поради пандемијата на коронавирусот, па ги напуштија градовите. Така, следниот чекор во слични ситуации може да биде футуристички „подвижен дом“.

Роботизирана подвижна куќа на иднината

OhridNews - 25.11.2021

Многу луѓе го надминаа социјалното растојание поради пандемијата на коронавирусот, па ги напуштија градовите. Така, следниот чекор во слични ситуации може да биде футуристички „подвижен дом“.

Роботизирана подвижна куќа на иднината

MakPress - 25.11.2021

Многу луѓе го надминаа социјалното растојание поради пандемијата на коронавирусот, па ги напуштија градовите. Така, следниот чекор во слични ситуации може да биде футуристички „подвижен дом“.

Роботизирана подвижна куќа на иднината

Независен - 25.11.2021

Бугарија – Многу луѓе го надминаа социјалното растојание поради пандемијата на коронавирусот, па ги напуштија градовите. Така, следниот чекор во слични ситуации може да биде футуристички „подвижен дом“.

Роботизирана подвижна куќа на иднината

Frontline - 25.11.2021

Многу луѓе го надминаа социјалното растојание поради пандемијата на коронавирусот, па ги напуштија градовите. Така, следниот чекор во слични ситуации може да биде футуристички „подвижен дом“.

Футуристички мобилен дом кој може да се движи на секаков терен

Точка - 23.11.2021

Многу луѓе поради пандемијата со коронавирус отишле подалеку од социјалното дистанцирање и ги напуштиле градовите, а следниот чекор во слични ситуации би биле и придвижувачките футуристички домови.