TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сугарески: Продолжен е рокот на траење на лиценците и на овластувањата во транспортот и во градежништвото

360 степени - 07.04.2020

Се одложуваат испитите за возачи, а се продолжува рокот на лиценците и на овластувањата во транспортот и во градежништвото, со оглед на вонредната состојба во земјава, информира на денешната прес-конференција министерот за транспорт и врски Горан ...

Владата донесе уредби со законска сила кои им овозможуваат на превозниците побрз транспорт на стока, намалување на ...

ТВ21 - 07.04.2020

Владата донесе уредби со законска сила со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето и да се обезбеди непречен транспорт на стока, за кои денеска на прес-конференција информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

24Инфо - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа, нови уредби за побрз транспорт

Опсервер - 07.04.2020

Скопје, 7 април 2020 () – Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на ...

Додека трае вонредната состојба професионалните возачи повеќе ќе возат, помалку ќе одмораат

Вечер - 07.04.2020

За да се обезбеди побрз проток на стоките и услугите и да се намалат чекањата на границите и на одморалиштата, Владата донесе уредби со законска сила со кои, како што соопшти министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, на професионалните возачи ...

Во вонредна состојба камионџиите ќе возат подолго и нема да се либерализира железничкиот транспорт

Мета - 07.04.2020

Владата донесе уредба за зголемување на времетраењето на управување со возила во патниот сообраќај за да се овозможи непречен проток на стоки во периодот на корона кризата. Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески на денешната прес – ...

Сугарески: Возачите на камиони ќе возат подолго од утврденото со закон за време на кризата

+инфо - 07.04.2020

Владата ги за време на кризната состојба со цел да обезбеди непречен транспорт на стоки во земјава и странство ги одложи сите испити на возачите и важноста на сертификатите, а го зголеми и времетраењето на дневното и неделното седење зад волан на ...

(Во живо) Прес на министерот Сугарески

Независен - 07.04.2020

Денеска, со почеток во 11 часот, министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески ќе одржи прес-конференција. Проследете ја во ...

(ВО ЖИВО) Прес-конференција на министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески

iPortal - 07.04.2020

Прес-конференција на министерот за транспорт и врски, Горан ...

Сугарески: Транспортот во моментов се одвива без проблем, продолжува рехабилитацијата на патиштата

Слободен Печат - 06.04.2020

Со уредби со сила на закон, предложени од Министерството за транспорт и врски, правиме се што е во наша можно и ценам дека транспортот во моментов се одвива без проблем, потенцираше денеска во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“, министерот Горан ...

Прес-конференција на министерот Сугарески (во живо)

Опсервер - 07.04.2020

Скопје, 7 април 2020 () – Прес-конференција на министерот за транспорт и врски, Горан ...

Сугарески: Возачите на камиони ќе возат подолго од утврденото со закон за време на кризата

Press24 - 07.04.2020

Владата ги за време на кризната состојба со цел да обезбеди непречен транспорт на стоки во земјава и странство ги одложи сите испити на возачите и важноста на сертификатите, а го зголеми и времетраењето на дневното и неделното седење зад волан на ...

Сугарески: Возачите на камиони ќе возат подолго од утврденото со закон за време на кризата

Локално - 07.04.2020

Владата ги за време на кризната состојба со цел да обезбеди непречен транспорт на стоки во земјава и странство ги одложи сите испити на возачите и важноста на сертификатите, а го зголеми и времетраењето на дневното и неделното седење зад волан на ...

СУГАРЕСКИ: Продолжени лиценците и дозволите за градежните и погребалните фирми

Денешен - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

Канал5 - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

Опсервер - 07.04.2020

Скопје, 7 април 2020 () – Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино ...

Продолжени лиценци, овластувања и дозволи за градежни и погребални фирми во тек на вонредна состојба и 60 дена по ...

Слободен Печат - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Нови уредби за побрз транспорт, превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа

Алсат-М - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

Независен - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа

Независен - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа, нови уредби за побрз транспорт

24Инфо - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

ВЛАДАТА ЗА ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА: Нови уредби за превозниците – дневно ќе возат по 11 часа

Денешен - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

ВИДЕО: Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

А1 On - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Превозниците дневно ќе возат по 11 часа во вонредната состојба, нови уредби за побрз транспорт

Нетпрес - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

ВИДЕО: Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа, нови уредби за побрз транспорт

А1 On - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

Се продолжува важноста на сертификатите на професионалните возачи

Слободен Печат - 07.04.2020

Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа, а ова е дел од новите уредби со кој се предвидува побрз транспорт. Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека ...

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

Нетпрес - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Ќе можат да возат 11 наместо 9 часа: Владата донесе неколку уредби за олеснување на транспортот на превозниците

Република - 07.04.2020

Владата донесе уредби со законска сила со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето и да се обезбеди непречен транспорт на стока, за кои денеска на прес-конференција информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

Сител - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Нови уредби за побрз транспорт, превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа

Frontline - 07.04.2020

Возачите ќе може да возат 5 и пол часа, а потоа ќе треба да направи пауза од најмалку 45 минути. Редовниот дневен одмор за траење на вонредната состојба се намалува од 11 на 9 часа, изјави Сугарески.

Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа, нови уредби за побрз транспорт

CivilMedia - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

CivilMedia - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа, нови уредби за побрз транспорт

ММС - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

Сугарески: Продолжени се лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

iPortal - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Владата донесе уредби со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето

Кумановски м. - 07.04.2020

Владата донесе уредби со законска сила со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето и да се обезбеди непречен транспорт на стока, за кои денеска на прес-конференција информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

Либертас - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

(ВИДЕО) Сугарески: Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа, нови уредби за побрз транспорт

Либертас - 07.04.2020

– Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за ...

Сугаревски: Новите мерки на Владата ќе овозможат побрз транспорт на стока и намалување на гужвите на граничните премини

Press24 - 07.04.2020

Владата донесе уредби со законска сила со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето и да се обезбеди непречен транспорт на стока, за кои денеска на прес-конференција информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Продолжени лиценци и договори за транспортерите, градежниците и погребалните служби

Макфакс - 07.04.2020

Владата донесе уредби со законска сила со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето и да се обезбеди непречен транспорт на стока, за кои денеска на прес-конференција информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Сугарески: Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

МКД - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги во текот на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

Точка - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Продолжени лиценците, овластувањата и дозволите за градежните и погребалните фирми

4NEWS - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Продолжени лиценци и договори за транспортерите, градежниците и погребалните служби

Н.Македонија - 07.04.2020

Владата донесе уредби со законска сила со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето и да се обезбеди непречен транспорт на стока, за кои денеска на прес-конференција информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Сугарески: Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа, нови уредби за побрз транспорт

iPortal - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

Продолжени лиценци и договори за транспортерите, градежниците и погребалните служби

Точка - 07.04.2020

Владата донесе уредби со законска сила со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето и да се обезбеди непречен транспорт на стока, за што денеска на прес-конференција информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Истечените лиценци, овластувања и дозволи за градежните и погребалните фирми ќе важат 60 дена по вонредната состојба

Вечер - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.

Владата донесе уредби со законска сила кои им овозможуваат на превозниците побрз транспорт на стока

Скопје1 - 07.04.2020

Владата донесе уредби со законска сила со цел транспортниот сектор подобро да го организира работењето и да се обезбеди непречен транспорт на стока, за кои денеска на прес-конференција информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Превозниците во вонредна состојба дневно ќе возат по 11 часа

PressingTV - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

Возачите ќе можат да возат до 5 и пол часа дневно во вонредна состојба, превозниците до 11 часа

MakPress - 07.04.2020

Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително се одложуваат полагањето на испитите и рокот на важење на сертификатите за професионална ...

Продолжено времетраењето на лиценците и дозволите во градежниот сектор и за пограбалните фирми

MakPress - 07.04.2020

Продолжено е времетрањето на истечените лиценци и овластувањата за градежниот сектор, како и на дозволите за управување со гробишта и за вршење погребални услуги, во тек на вонредната состојба и 60 дена по нејзино завршување.