TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонски сценарист и оскаровец режисер работат на нова серија за HBO

Кајгана - 14.02.2018

Режисер награден со Златен глобус и Оскар за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје во 2011 година ќе ја режира серијата „Успех“, прва серија во продукција на HBO во регионот, а сценариото е на Марјан Алчевски, Македонец кој живее и работи во ...

„УСПЕХ“ прва HBO серија во нашиот регион

Идивиди - 13.02.2018

HBO со гордост ја најавува серијата „УСПЕХ“ - прва серија од оригиналната продукција на HBO во нашиот регион и во режија на Данис Тановиќ. Сценариото за серијата „УСПЕХ“ во шест продолежнија е на Марјан Алчевски кој е еден од победниците на HBO ...

„Ејџ-би-о“ ќе снима серија по сценарио на Македонецот Марјан Алчевски

Република - 13.02.2018

Европскиот канал „Ејч-би-о“ ќе снима серија од шест епизоди, за којашто сценариото го напиша македонскиот автор Марјан Алчевски кој живее и работи во Загреб. Оригиналната серија ќе ја режира оскаровецот Данис Тановиќ.

ХБО со серија по сценарио на Марјан Алчевски

+инфо - 13.02.2018

Оригиналната серија ќе има шест епизоди, македонскиот автор ќе биде сценарист, а режисер на серијата е Данис Тановиќ. Загрепскиот сценарист од Скопје, Марјач Алчевски, е автор на нова серија на ХБО со наслов „Успех“ и победник на натпреварот „ХБО ...

Ејч-би-о ќе снима серија по македонско сценарио во режија на оскаровецот Денис Тановиќ

Факултети - 13.02.2018

Сценариото за серијата „Успех“ го напиша Македонецот Марјан Алчевски, кој победи на конкурсот на Ејч-би-о Адриа за најдобро оригинално сценарио од земјите од поранешна Југославија. Популарната телевизиска мрежа Ејч-би-о (HBO) наскоро ќе почне да ја ...

Данис Тановиќ ќе снима серија за ејч-би-о по сценарио на Марјан Алчевски

Сакам да кажам - 12.02.2018

Европскиот Ејч-Би-О даде зелено светло за снимање на оригинална серија од шест епизоди, за којашто сценарио напиша македонскиот автор Марјан Алчевски, а ќе ја режира оскаровецот Данис Тановиќ.

ХБО со серија по сценарио на Марјан Алчевски

Репортер - 13.02.2018

Загрепскиот сценарист од Скопје, Марјач Алчевски, е автор на нова серија на ХБО со наслов „Успех“ и победник на натпреварот „ХБО фрст драфт“. Оригиналната серија ќе има шест епизоди, македонскиот автор Марјан Алчевски ќе биде сценарист, а режисер на ...

ХБО ќе снима серија по сценарио на Марјан Алчевски

КадеВечер - 14.02.2018

Европскиот Ејч-Би-О даде зелено светло за снимање на оригинална серија од шест епизоди, за којашто сценарио напиша македонскиот автор Марјан Алчевски, а ќе ја режира оскаровецот Данис Тановиќ.

ХБО ќе ја снима серијата „Успех“ по сценарио на Марјан Алчевски

Екран - 13.02.2018

Оригиналната серија ќе има шест епизоди, македонскиот автор ќе биде сценарист, а режисер на серијата е Данис Тановиќ. Загрепскиот сценарист од Скопје, Марјач Алчевски, е автор на нова серија на ХБО со наслов „Успех“ и победник на натпреварот „ХБО ...