TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амазон вложува пет милијарди долари во виртуелен склад на информации во Нов Зеланд

Пари - 24.09.2021

Одделот за „облак“ услуги за складирање податоци на Амазон ќе гради ново виртуелно подрачје во Нов Зеланд. Ова го соопшти министерот за дигитална економија и комуникации на оваа земја – Дејвид Кларк.

Амазон вложува пет милијарди долари во нов „облак“ склад во Нов Зеланд

ТВ21 - 24.09.2021

Одделот за „облак“ услуги за складирање податоци на Амазон ќе гради ново виртуелно подрачје во Нов Зеланд. Ова го соопшти министерот за дигитална економија и комуникации на оваа земја – Дејвид Кларк.

Амазон инвестира пет милијарди долари во виртуелен склад за информации во Нов Зелан

Иновативност - 24.09.2021

Одделот за „облак“ услуги за складирање податоци на Амазон ќе гради ново виртуелно подрачје во Нов Зеланд. Ова го соопшти министерот за дигитална економија и комуникации на оваа земја – Дејвид Кларк.

Амазон вложува пет милијарди долари во нов „облак“ склад во Нов Зеланд

Акцент - 24.09.2021

Одделот за „облак“ услуги за складирање податоци на Амазон ќе гради ново виртуелно подрачје во Нов Зеланд. Ова го соопшти министерот за дигитална економија и комуникации на оваа земја – Дејвид Кларк.

Амазон ќе вложи милијарди долари во Нов Зеланд

Канал5 - 23.09.2021

Амазон објави дека планира да инвестира 7,5 милијарди новозеландски долари (5,3 милијарди американски долари) во изградба на нови центри за податоци во Нов Зеланд. Веб сервисите на Амазон ќе изградат нови центри за податоци, што ќе резултира со ...

Амазон со инвестиција од неколку милијарди долари во Нов Зеланд

Нова ТВ - 23.09.2021

Амазон објави дека планира да инвестира 7,5 милијарди новозеландски долари (5,3 милијарди американски долари) во изградба на нови центри за податоци во Нов Зеланд. Веб сервисите на Амазон ќе изградат нови центри за податоци, што ќе резултира со ...

КАКО МАЛАТА ОСТРОВСКА ЗЕМЈА СТАНА ДИГИТАЛЕН РАЈ: Амазон таму вложува милијарди, а ова е планот

Фактор - 24.09.2021

Amazon Web Services ќе изградат нови „центри за податоци“ што ќе резултираат со отворање 1.000 нови работни места во следните 15 години. Амазон планира да инвестира 7,5 милијарди новозеландски долари (5,3 милијарди американски долари) во изградба на ...

Како малата, островска земја станала дигитален рај? Водечкиот светски е-трговец таму вложува милијарди

Точка - 23.09.2021

Проектот на корисниците би требало да им овозможи да управуваат со своите апликации и да пружаат услуги на крајни корисници преку дата центрите лоцирани на Нов Зеланд. Водечкиот светски е-трговец Амазон планира да вложи 7,5 милијарди новозеландски ...

Нов Зеланд станува дигитален рај

Фактор - 23.09.2021

Нов Зеланд станува дигитален рај. Амазон за жителите планира да изгради нова инфраструктура од светска класа, при што граѓаните на таа земја ќе учат нови дигитални вештини и ќе продолжат да им помагаат на локалните организации.

Амазон вложува пет милијарди долари во нов „облак“ склад во Нов Зеланд

Независен - 23.09.2021

Одделот за „облак“ услуги за складирање податоци на Амазон ќе гради ново виртуелно подрачје во Нов Зеланд. Ова го соопшти министерот за дигитална економија и комуникации на оваа земја – Дејвид Кларк.

Амазон вложува пет милијарди долари во нов „облак“ склад во Нов Зеланд

Бриф - 23.09.2021

Одделот за „облак“ услуги за складирање податоци на Амазон ќе гради ново виртуелно подрачје во Нов Зеланд. Ова го соопшти министерот за дигитална економија и комуникации на оваа земја – Дејвид Кларк.

Амазон вложува пет милијарди долари во нов „облак“ склад во Нов Зеланд

Опсервер - 23.09.2021

– Одделот за „облак“ услуги за складирање податоци на Амазон ќе гради ново виртуелно подрачје во Нов Зеланд. Ова го соопшти министерот за дигитална економија и комуникации на оваа земја – Дејвид Кларк.

Амазон вложува пет милијарди долари во нов „облак“ склад во Нов Зеланд

Вечер Прес - 23.09.2021

Одделот за „облак“ услуги за складирање податоци на Амазон ќе гради ново виртуелно подрачје во Нов Зеланд. Ова го соопшти министерот за дигитална економија и комуникации на оваа земја – Дејвид Кларк.

Амазон вложува пет милијарди долари во нов „облак“ склад во Нов Зеланд

MakPress - 23.09.2021

Одделот за „облак“ услуги за складирање податоци на Амазон ќе гради ново виртуелно подрачје во Нов Зеланд. Ова го соопшти министерот за дигитална економија и комуникации на оваа земја – Дејвид Кларк.