TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Панел-дискусија: Зборообразувањето е клучен фактор за збогатување на македонскиот јазик

Независен - 02.04.2024

Во Музејот на македонска борба и самостојност, денеска по иницијатива на двајца Зборци, Игор Антов и Виктор Бучковски, се одржа панел-дискусија „Зборообразување – нови димензии на македонскиот јазик“, на која главен фокус беше зборообразувањето како ...

Панел-дискусија за зборообразувањето како главен начин за збогатување на македонскиот јазик

Умно - 02.04.2024

Во Музејот на македонска борба и самостојност во 18 часот ќе се одржи панел-дискусија со фокус на зборообразувањето како главен начин за да се збогати македонскиот јазик. Ќе се обрне внимание на теоретскиот и практичниот дел од процесот на создавање ...

Трибина за зборообразувањето и иднината на македонскиот јазик во Музејот на македонската борба

Република - 02.04.2024

Панел-дискусија за процесот на зборообразување во македонскиот јазик ќе се одржи денеска, на 2 април во 18 часот, во Музејот на македонска борба и самостојност. Настанот е организиран од група негови ентузијастични љубители, „современи зборци, ...

Панел дискусија на тема зборообразување

Трн - 01.04.2024

На 2 април (вторник) ќе се одржи панел-дискусија каде ќе се истражува процесот на зборообразување, како главен начин преку кој креативно може да се збогати јазикот. Настанот ќе започне во 18 часот во Музејот на македонската борба и самостојност.

Панел дискусија на тема зборообразување

Пулс24 - 02.04.2024

На 2 април (вторник) ќе се одржи панел-дискусија каде ќе се истражува процесот на зборообразување, како главен начин преку кој креативно може да се збогати јазикот. Настанот ќе започне во 18 часот во Музејот на македонската борба и самостојност.

Панел-дискусија: Зборообразувањето е клучен фактор за збогатување на македонскиот јазик

Локално - 02.04.2024

Во Музејот на македонска борба и самостојност, денеска по иницијатива на двајца Зборци, Игор Антов и Виктор Бучковски, се одржа панел-дискусија „Зборообразување – нови димензии на македонскиот јазик“, на која главен фокус беше зборообразувањето како ...