TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ: Граѓаните ќе изберат претседател кој обединува и води кон НАТО и ЕУ

Канал5 - 15.03.2019

Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата. Со Романија и Литванија, веќе вкупно 8 земји членки на НАТО го ратификуваа протоколот за полноправно членство.

СДСМ: Граѓаните ќе изберат претседател кој обединува и води кон НАТО и ЕУ

Сител - 15.03.2019

Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата. Со Романија и Литванија, веќе вкупно 8 земји членки на НАТО го ратификуваа протоколот за полноправно членство.

СДСМ: Граѓаните ќе изберат претседател кој обединува и води кон НАТО и ЕУ

24 Вести - 15.03.2019

Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата. Со Романија и Литванија, веќе вкупно 8 земји членки на НАТО го ратификуваа протоколот за полноправно членство.

СДСМ: На престојните претседателски избори граѓаните ќе изберат претседател кој обединува

Алфа - 15.03.2019

Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата. Со Романија и Литванија, веќе вкупно 8 земји членки на НАТО го ратификуваа протоколот за полноправно членство, соопштува СДСМ во писмено обраќање до јавноста.

Литванија го ратификува Протоколот за пристап во НАТО

Тера - 15.03.2019

Литванскиот парламент со 108 гласови „за“ и ниту еден против го ратификуваше Протоколот за пристапување на земјава кон НАТО. На седницата присуствуваше и претседателот на македонскто Собрание, Талат Џафери.

СДСМ: Осум земји го ратификуваа протоколот за членство во НАТО

Макфакс - 15.03.2019

Осум земји членки го ратификуваа протоколот за членство во НАТО, одиме напред, велат од владејачкиот СДСМ преку соопштение. „Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата.

СДСМ: Осум земји членки го ратификуваа протоколот за членство во НАТО, одиме напред

А1 On - 15.03.2019

Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата. Со Романија и Литванија, веќе вкупно 8 земји членки на НАТО го ратификуваа протоколот за полноправно членство.

СДСМ: Осум земји членки го ратификуваа протоколот за членство во НАТО

iPortal - 15.03.2019

Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата. – велат од СДСМ. Со Романија и Литванија, веќе вкупно 8 земји членки на НАТО го ратификуваа протоколот за полноправно членство.

СДСМ: Граѓаните добро знаат што значи уназадување и изолација, го чувствуваа тоа 10 години

ТВ21 - 15.03.2019

Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата. Со Романија и Литванија, веќе вкупно 8 земји членки на НАТО го ратификуваа протоколот за полноправно членство, соопштуваат од СДСМ.

СДСМ: Осум земји го ратификуваа протоколот за членство во НАТО

Centar - 15.03.2019

Осум земји членки го ратификуваа протоколот за членство во НАТО, одиме напред, велат од владејачкиот СДСМ преку соопштение. „Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата.

СДСМ: Граѓаните ќе изберат претседател кој обединува и води кон НАТО и ЕУ

Локално - 15.03.2019

„Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата. Со Романија и Литванија, веќе вкупно 8 земји членки на НАТО го ратификуваа протоколот за полноправно членство.

СДСМ: Осум земји го ратификуваа протоколот за членство во НАТО

24Инфо - 15.03.2019

Осум земји членки го ратификуваа протоколот за членство во НАТО, одиме напред, велат од владејачкиот СДСМ преку соопштение. „Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата.

СДСМ: После деценија уназадување, Република Северна Македонија тргна напред

Скопје1 - 15.03.2019

Осум земји членки го ратификуваа протоколот за членство во НАТО, одиме напред, граѓаните ќе изберат претседател кој обединува и води кон НАТО и ЕУ Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата, се вели во ...

СДСМ: Граѓаните ќе изберат претседател кој обединува и води кон НАТО и ЕУ

MTM - 15.03.2019

Нашата земја го доби своето заслужено место, седна на масата во НАТО алијансата. Со Романија и Литванија, веќе вкупно 8 земји членки на НАТО го ратификуваа протоколот за полноправно членство.

Литванија денеска ќе го ратификуваат Протоколот за НАТО

Нова ТВ - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на ...

Литванија денеска ќе го ратификуваат Протоколот за НАТО

Сител - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на ...

Литванија денеска ќе го ратификуваат Протоколот за НАТО

Канал5 - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на ...

Литванија го ратификува Протоколот за пристап во НАТО

Алсат-М - 14.03.2019

Литванскиот парламент денеска со 108 гласови „за“ и ниту еден против го ратификуваше Протоколот за пристапување на земјава кон НАТО. На седницата присуствуваше и претседателот на македонскто Собрание, Талат ...

Литванија денеска ќе го ратификуваат Протоколот за НАТО

24 Вести - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на ...

Литванија ќе го ратификува Протоколот за влез во НАТО

Р.С.Европа - 14.03.2019

Парламентот на Литванија денеска треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој ќе има и обраќање пред пратениците во ...

Литванија денеска ќе го ратификува Протоколот за НАТО

Н.Македонија - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на ...

Литванија денеска ќе гласа за ратификација на Протоколот за НАТО

Алфа - 14.03.2019

Парламентот на Литванија денеска на пленарна седница се очекува да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот ...

Литванија денеска ќе го ратификува Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО

Press24 - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на Собранието, Талат Џафери.

Литванија денеска ќе го ратификуваат Протоколот за НАТО

А1 On - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на ...

Литванија го ратификува протоколот за членство на Македонија во НАТО

Макфакс - 14.03.2019

Сејмот на Литванија со едногласна одлука со 92 гласа „за“ го ратификуваше протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На гласањето присуствуваше претседателот на Собранието, Талат Џафери.

Литванија денеска ќе го ратификува Протоколот за НАТО

1tv - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на ...

Литванија денеска ќе го ратификува Протоколот за НАТО

ММС - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на ...

Литванија денеска ќе го ратификуваат Протоколот за НАТО

Опсервер - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и пред пратениците во литванскиот Парламент ќе се обрати претседателот на ...

Литванија го ратификува протоколот за членство на Македонија во НАТО

Точка - 14.03.2019

Сејмот на Литванија со едногласна одлука со 92 гласа „за“ го ратификува протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На гласањето присуствуваше претседателот на Собранието, Талат Џафери.

Џафери пред Сејмот на Литванија: Република Северна Македонија ќе го памети овој чин засекогаш

ТВ21 - 14.03.2019

Претседателот на Собранието Талат Џафери, денеска се обрати пред Сејмот на Литванија кој го ратификуваше Протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО со 92 гласа „за“. „Дозволете да го споделам со вас задоволството што денес бев сведок на ...

Литванија денеска ќе го ратификува Протоколот за НАТО

4NEWS - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница ќе гласа за ратификација на Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присутвува претседателот на Собранието Талат Џафери.

Сејмот на Литванија со 92 гласа за го ратификуваше Протоколот за пристапување на земјава во НАТО

Скопје1 - 14.03.2019

Денес, Сејмот на Литванија со едногласна одлука со 92 гласа за го ратификуваше Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. Претседателот Џафери кој е во Вилнус на покана на претседателот на Сејмот, г.

Литванија денеска ќе го ратификува Протоколот за НАТО

ТВ21 - 14.03.2019

Сејмот на Литванија денеска на пленарна седница ќе гласа за ратификација на Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присутвува претседателот на Собранието Талат Џафери.

Прва вон-балканска земја денеска ќе го ратификува приемот на Македонија во НАТО

Фактор - 14.03.2019

По романскиот вчера, денеска и литванскиот парламент треба да го ратификува пристапот на Македонија како 30-та земја членка на НАТО. Литванија ќе биде првата вон-балканска земја која ќе ја прифати Македонија во Алијансата преку овој лин во ...

Со 92 гласа за и аплауз, Литванија го ратификува протоколот за членството во НАТО

CivilMedia - 14.03.2019

Без ниту еден против или воздржан, Собранието на Литванија му даде зелено светло на членството на Северна Македонија во НАТО Алијансата. Од 92 присутни пратеници во салата, сите гласаа за ратификација на протоколот, а седницата од блиску ја следеше ...

Белгија треба да го ратификува протоколот за НАТО до крајот на оваа година

MTM - 14.03.2019

Пристапниот протокол за членството на Северна Македонија во НАТО треба да биде ратификуван од белгискиот Парламент до крајот на оваа година, но прецизни рокови сѐ уште нема, велат за МИА од белгиското Министерство за надворешни работи.

Парламентот на Романија го ратификува Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО

МКД - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница го ратификува Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО. На ратификацијата во Букурешт присуствуваше и претседателот на Собранието Талат Џафери, кој имаше обраќање пред романските пратеници.

Романија го ратификуваше Протоколот за пристапување во НАТО

Сител - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На ратификацијата во Букурешт присуствуваше и претседателот на Собранието Талат Џафери, кој имаше обраќање пред ...

Романија го ратификуваше Протоколот за пристапување во НАТО

Фокус - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница го ратификува Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО. На ратификацијата во Букурешт присуствуваше и претседателот на Собранието Талат Џафери, кој имаше обраќање пред романските пратеници.

Романија го ратификуваше Протоколот за пристапување во НАТО

Телма - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На ратификацијата во Букурешт присуствуваше и претседателот на Собранието Талат Џафери, кој имаше обраќање пред ...

Романија го ратификуваше Протоколот за пристапување во НАТО

Канал5 - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На ратификацијата во Букурешт присуствуваше и претседателот на Собранието Талат Џафери, кој имаше обраќање пред ...

Две земји ќе го ратификуваат Протоколот: Романија денеска-Литванија утре

Нова ТВ - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој од вчера престојува во ...

Белгија треба да го ратификува протоколот за НАТО до крајот на оваа година

Сител - 13.03.2019

Пристапниот протокол за членството на Северна Македонија во НАТО треба да биде ратификуван од белгискиот Парламент до крајот на оваа година, но прецизни рокови сѐ уште нема, велат за МИА од белгиското Министерство за надворешни работи.

Романија денеска, а Литванија утре ќе го ратификуваат Протоколот за НАТО

Сител - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој од вчера престојува во ...

Белгија треба да го ратификува протоколот за НАТО до крајот на оваа година

Канал5 - 13.03.2019

Пристапниот протокол за членството на Северна Македонија во НАТО треба да биде ратификуван од белгискиот Парламент до крајот на оваа година, но прецизни рокови сѐ уште нема, велат за МИА од белгиското Министерство за надворешни работи.

Романија денеска треба да го ратификува Протоколот за влез во НАТО

Алсат-М - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој од вчера престојува во ...

Романија денеска, а Литванија утре ќе го ратификуваат Протоколот за НАТО

Канал5 - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница треба да го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На седницата ќе присуствува и претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој од вчера престојува во ...

Белгија треба да го ратификува протоколот за НАТО до крајот на годинава, но нема закажан датум

МКД - 13.03.2019

Пристапниот протокол за членството на Северна Македонија во НАТО треба да биде ратификуван од белгискиот Парламент до крајот на оваа година, но прецизни рокови сѐ уште нема. Од белгиското Министерство за надворешни работи за МИА изјавиле дека за ...

Романија го ратификуваше пристапниот Протокол за НАТО

Алсат-М - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница го ратификува Протоколот за пристапување на земјава во НАТО. Романија е седма земја членка на Алијансата што го ратификува Протоколот. Прва тоа го стори Грција, а по неа и Словенија, Албанија, ...

Романија го ратификуваше Протоколот за пристапување во НАТО

Нова ТВ - 13.03.2019

Парламентот на Романија денеска на пленарна седница го ратификува Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија во НАТО. На ратификацијата во Букурешт присуствуваше и претседателот на Собранието Талат Џафери, кој имаше обраќање пред ...