TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Св. Јован Златоуст

Денешен - 26.11.2021

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 13 ноември. Денеска е Св. Јован Златоуст. Свети Јован Златоуст е еден од најголемите цариградски патријарси. Се роди во Антиохија, во 354 година.

Денеска е Св. Јован Златоуст

4NEWS - 26.11.2021

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 13 ноември. Свети Јован Златоуст е еден од најголемите цариградски патријарси. Се роди во Антиохија, во 354 година. Во младоста ги изучи грчките философи, а се дообразува во познатата ...

Го одбележуваме Св. Јован Златоуст: Земете денеска книга во раце, а жените ова никако да не го прават!

Курир - 26.11.2021

Денеска е Св. Јован Златоуст. Свети Јован Златоуст е еден од најголемите цариградски патријарси. Се роди во Антиохија, во 354 година. Во младоста ги изучи грчките философи, а се дообразува во познатата Антиохиска школа.

Го одбележуваме Св. Јован Златоуст: Земете денеска книга во раце, а жените ова никако да не го прават!

Zoom - 26.11.2021

Денеска е Св. Јован Златоуст. Свети Јован Златоуст е еден од најголемите цариградски патријарси. Се роди во Антиохија, во 354 година. Во младоста ги изучи грчките философи, а се дообразува во познатата Антиохиска школа.

Го славиме Свети Јован Златоуст: Никако не правете го ова!

Мастило - 26.11.2021

Свети Јован Златоуст е еден од најголемите цариградски патријарси. Се роди во Антиохија, во 354 година. Во младоста ги изучи грчките философи, а се дообразува во познатата Антиохиска школа.

УТРЕ Е СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТ: Бог го надарил јасно да расудува и убаво да зборува

Денешен - 25.11.2021

Патријарх Цариградски. Роден е во Антиохија, во 354 година, од татко Секунд, војвода, и мајка Антуса. Изучувајќи ја грчката философија, Јован се згнаси од грчкото незнабоштво и ја усвои христијанската вера како единствена и целосна вистина.

Денес го празнуваме Свети Јован Златоуст

Слободен Печат - 26.11.2021

Патријарх Цариградски. Роден е во Антиохија, во 354 година, од татко Секунд, војвода, и мајка Антуса. Изучувајќи ја грчката философија, Јован се згнаси од грчкото незнабоштво и ја усвои христијанската вера како единствена и целосна вистина.

Календар на МПЦ: Утре се празнуваат овие светители

Курир - 24.11.2021

Според Календарот на МПЦ утре се празнува Свети Јован Милостив. Патријарх Александриски. Роден е на осторвот Кипар во кнежевско семејство. Воспитан од детството како вистински христијанин. На настојување од родителите се ожени и имаше деца.

Денеска е Свети Јован Милостив: Спасете се од несреќа и зло, направете го ова!

Мастило - 25.11.2021

Православните верници на 25 ноември го одбележуваат празникот посветен на Свети Јован Милостив, светец на добрината, како што симболично го нарекуваат. Свети Јован Милостив бил патријарх Александриски кој живеел на крајот од шестиот и почетокот на ...