TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Во Израел е пронајдено јајце старо 1.000 години

Слободен Печат - 11.06.2021

Израелски археолози за време на ископувањата во градот Јавне пронашле недопрено јајце од кокошка старо околу 1.000 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, објави Израелскиот орган за антиквитети (ИАА).

Во Израел откриено кокошкино јајце старо околу 1.000 години

Таратур - 11.06.2021

Археолошки тим во Израел, за време на ископувањата во градот Јавне, откопале недопрено кокошкино јајце старо околу 1.000 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, објави Израелскиот институт за антиквитети (ИАА).

Јајце старо 1000 години пронајдено во Израел

ТВ21 - 11.06.2021

Израелски археолози во текот на ископување во градот Дафне, пронајдоа јајце старо 1.000 години. Јајцето од кокошка е едно од најстарите пронајдено во Израел. Лушпата на јајцето била пукната, па голем дел од неговата содржина истекла, но дел од ...

Археолози во Израел откриле недопрено јајце од кокошка, старо 1000 години

Телефони.мк - 11.06.2021

Израелски археолози откриле недопрено јајце од кокошка, кое било старо 1000 години, за време на ископување во градот Јавне. Тоа се смета за едно од најстарите јајца во светот, известува израелската управа за антиквитети (IAA).

Археолози во Израел пронашле цело јајце, старо илјада години

Канал5 - 10.06.2021

Израелските археолози за време на ископувањата во градот Јавне пронашле недопрено пилешко јајце старо околу 1.000 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, објави Израелскиот институт за антиквитети (ИАА).

Археолози во Израел открија цело јајце старо 1.000 години!

Вечер Прес - 10.06.2021

Израелски археолози во текот на ископувањата во градот Јавне пронашле цело кокошкино јајце старо околу 100 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, известија израелската Управа за антиквитети (ИАА).

Археолози во Израел пронашле цело јајце, старо илјада години

Курир - 10.06.2021

Израелските археолози за време на ископувањата во градот Јавне пронашле недопрено пилешко јајце старо околу 1.000 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, објави Израелскиот институт за антиквитети (ИАА).

Археолози најдоа кокошкино јајце старо 1.000 години во септичка јама

Кајгана - 10.06.2021

Израелски археолози за време на ископувања во градот Јавне најдоа недопрено кокошкино јајце старо околу 1.000 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, објави Израелскиот орган за антиквитети (IAA).

Научници од Израел пронашле јајце од кокошка старо 1.000 години

Кумановски м. - 10.06.2021

Израелските археолози пронајдоа недопрено пилешко јајце, старо 1.000 години, за време на ископувањата во градот Јафни. Археологот Ли Пери Гал вели дека ова е многу ретко откритие и во Израел и во светот, пренесува ТАСС.