TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бил Гејтс: На што навистина нè учи коронавирусот?

Кумановски м. - 26.03.2020

Бидејќи размислувам за тоа цело време, сакам да го споделам со вас она што мислам дека навистина ни го кажува коронавирусот, пишува Бил Гејтс. Во продолжение неговите 14 заклучоци: 1) Нè потсетува дека сите сме рамноправни, без оглед на нашата ...

Бил Гејтс: Вирусот нѐ потсетува дека сите сме еднакви

Факултети - 25.03.2020

Основачот на „Мајкрософт“, Бил Гејтс, објави моќна порака за тоа што можеме да научиме од пандемијата на Ковид-19. Според последните информации, болеста убила 17.138 луѓе, а заразени се 391.947 луѓе.

Што е Корона/Ковид-19 вирусот и што навистина нè научи?

Окно - 24.03.2020

Силно верувам дека сè што се случува има своја духовна цел, без оглед дали тоа го сметаме за добро или лошо. Бидејќи размислувам за ова, сакам да споделам со вас што сметам дека навистина ни прави вирусот Корона / Covid-19: 1.Нè потсетува дека сите ...