TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СКСЗМ: Животот е поскап, а неквалитетен – испорачани нови барања до Владата за петтиот антикризен пакет мерки

ТВ21 - 13.01.2021

Комората на Северозападна Македонија испорача нови барања за Петтиот пакет антикризни мерки. Заклучија дека 2020-та ја завршивме со најголем економски пад од минус 4 проценти. Земјата се соочува со поскап и помалку квалитетен живот.

Дали парите за помошта ќе одат директно на сметка на работниците

Сител - 13.01.2021

Ликвидноста на компаниите да биде во фокусот на петтиот пакет антикризни мерки бараат од Стопанската комора на Северозападна Македонија. На тој начин државата ќе помогне на микро и малите фирми кои се најпогодени од корона пандемијата.

СКСЗМ до Владата: Новиот антикризен пакет да се насочи кон ликвидноста на фирмите

МКД - 13.01.2021

Стопанска комора на северозападна Македонија ќе достави до Владата листа на барања во однос на Петтиот пакет антикризни мерки, предупредувајќи ја дека за време на првите шест месеци од минатата година, поточно во време на пандемијата, згаснале над ...

Хоџа: Повеќе од 4.000 компании згаснаа поради корона-кризата

Слободен Печат - 13.01.2021

Ликвидноста на компаниите, особено на малите и средните кои тешко се соочуваат со последиците од коронакризата, ќе бидат во фокусот на петтиот економски пакет, вели претседателот на Управниот одбор на Стопанската комора на Северозападна Македонија, ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та, ликвидноста да биде клучна за петтиот пакет ...

Либертас - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та, ликвидноста да биде клучна за петтиот пакет ...

Слободен Печат - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

СКСЗМ: Само за 6 месеци во 2020-та згаснаа над 4.000 фирми со 40.000 работници во Македонија

Денешен - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та

Канал5 - 13.01.2021

Според СКСЗМ, за да се врати економијата на нормална траекторијата Владата треба да се фоскуира, пред се, на вакцинацијата против КОВИД-19, но и на реализирање на капиталните расходи од минимум 85 отсто.

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та, ликвидноста да биде клучна за петтиот пакет ...

Опсервер - 13.01.2021

– Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та, ликвидноста да биде клучна за петтиот пакет ...

Frontline - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та, ликвидноста да биде клучна за петтиот пакет ...

Скопје инфо - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

Над 4 илјади фирми згаснале уште во првата половина на 2020 година, а 40 илјади останале без работа…

360 степени - 13.01.2021

Со вакви податоци располага Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ), која денеска ќе достави со Владата сет барања за економско закрепнување Комората бара, меѓу другото, и да се поништат сите одлуки за мораториум на деталните ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та

Курир - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

Над 4.000 компании згаснаа, а 40.000 работни места се изгубени лани за само 6 месеци

+инфо - 13.01.2021

СКСЗМ ќе побара од Владата да најде начин да обезбеди пари за мерката за плати и за јануари зашто овој месец, како што напомена Хоџа, е најбитен за компаниите поради зимските услови. Притоа, став на Комората е помошта да им се дава директно на ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та

Република - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

СКСЗМ: Повеќе од 4.000 компании згаснале само во првите шест месеци од 2020 година

ММС - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020

PressingTV - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

Над 4.000 компании згаснале само во првите шест месеци од 2020-та

Нетпрес - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та, ликвидноста да биде клучна за петтиот пакет ...

Бизнис Вести - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та, ликвидноста да биде клучна за петтиот пакет ...

А1 On - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

СКСЗМ: Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та, ликвидноста да биде клучна за петтиот пакет ...

Вечер Прес - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

Над 4.000 компании згаснаа само во првите шест месеци од 2020-та, алармираат од СКСЗМ

MakPress - 13.01.2021

Петтиот пакет антикризни мерки да се насочи кон ликвидноста на фирмите за да опстанат по корона пандемијата, да се отворат делумно затворените сектори како туризмот и да се донесат протоколи според СЗО за нивно непречено работење, субвенциите на ...

Комората на Северозападна Македонија испорача нови барања за Петтиот пакет антикризни мерки

Иновативност - 14.01.2021

Комората на Северозападна Македонија испорача нови барања за Петтиот пакет антикризни мерки. Заклучија дека 2020-та ја завршивме со најголем економски пад од минус 4 проценти. Земјата се соочува со поскап и помалку квалитетен живот.

СКСЗМ ги потенцираше барањата за петтиот сет економски мерки, според нив животот е поскап и неквалитетен

Локално - 14.01.2021

Комората на Северозападна Македонија испорача нови барања за Петтиот пакет антикризни мерки. Заклучија дека 2020-та ја завршивме со најголем економски пад од минус 4 проценти. Земјата се соочува со поскап и помалку квалитетен живот.