TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дел од штедачите обесштетени од Еуростандард банка одлучуваат парите да ги чуваат во друга банка

Бриф - 16.09.2020

Во четирите банки, Комерцијална банка, Стопанска банка АД Скопје, НЛБ Банка и Халкбанк од вчера се врши обесштетување на депонентите во пропадната Еуростандард банка. Дел од обештетените штедачи одлучуваат повторно да ги чуваат своите пари во некоја ...

Не оди сѐ така мазно во обесштетувањето од Еуростандард банка

Слободен Печат - 16.09.2020

За десетина дена ќе се знае колкава сума им е исплатена на штедачите на Еуростандард банка за старт. Таков е договорот меѓу банките и Фондот за осигурување депозити, но, судејќи според редиците во вторникот, граѓаните гледаат што побрзо да си ги ...

Редици и метеж пред банките – ново секојдневие на кое се навикнавме

Вечер Прес - 16.09.2020

Досега најдолго се чекаше кога се делеа домашните платежни картички од третиот сет економски антикризни мерки. Тоа траеше со месеци и тукушто ситуацијата стивна, пред банките се наредија пензионерите, социјалците, вработените...

Еуростандард банка – први поитаа шедачите со поголеми износи (фото)

Независен - 16.09.2020

Во четирите банки кои вчера почнаа да ги исплаќаат депозитите на граѓаните кои штеделе или биле клиенти во Еуростандард банка, парите ги подигнале од 300 до 500 лица по банка. Според процените на банкарите тоа значи дека над 1.500 граѓани вчера се ...

Халкбанк АД – Скопје започна да врши исплата на депонентите на “Еуростандард банка” АД

Банкарство.мк - 16.09.2020

Обесштетувањето на осигурениот износ на депозитот на депонентите на “Еуростандард банка” АД во стечај започна на 15 септември 2020 година (вчера) до законски утврдениот максимален износ од 1.850.889 денари и секој депонент ќе има на располагање 36 ...

ПРВ ДЕН ОБЕШТЕТУВАЊЕ ЕУРОСТАНДАРД - проблеми со полномоштвата, но само преку една банка вчера се исплатени два милиони ...

Фактор - 16.09.2020

Иако имаат на располагање цели три години за да си ги земат своите пари кои им останаа заробени во Еуростандард банка, штедачите поитаа уште на првиот ден да си ги подигнат своите заштеди.

Стопанска банка АД – Скопје започна да исплаќа обесштетување на дел од депонентите од Еуростандард банка

Банкарство.мк - 16.09.2020

Во согласност со Договорот склучен помеѓу Стопанска банка АД – Скопје и Фондот за осигурување на депозити, Стопанска банка е една од 4-те банките преку кои се врши обесштетување за дел од депонентите од Еуростандард банка.

Почна исплатата на штедачите во пропаднатата „Еуростандард банка“ на депозитите до 30.000 евра

Нетпрес - 15.09.2020

Четири банки започнаа да ги враќаат парите на граѓаните кои им заглавија во пропаднатата Еуростандард банка. Комерцијална, Стопанска банка Скопје, Халк и НЛБ се банките кои ги обештетуваат граѓаните кои во Еуростандард имаа до 30 илјади евра.

Гужва во банките – граѓаните ги добиваат назад парите по пропаѓањето на Еуростандард банка

4NEWS - 16.09.2020

Долги редици граѓани пред банките. Чекаат со часови да ги подигнат парите кои им беа блокирани откако Еуростандард банка замина во стечај. Еден од нив е и пензионерот Кирил Мојсоски. 10 години пензијата ја земал од оваа банка и вели дека бил шокиран ...

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард

4NEWS - 16.09.2020

Почна обештетувањето на 136 илјади граѓани кои имаа заштеди до 30.000 евра во Еуростандард банка. Депонентите се поделени во 4 банки – Комерцијална, НЛБ Тутунска , Халк и Стопанска банка Скопје, по азбучен ред, според првата буква од презимето.

Еуростандард банка – први за обештетување се јавија шедачите со поголеми износи

Скопје инфо - 16.09.2020

Во четирите банки кои вчера почнаа да ги исплаќаат депозитите на граѓаните кои штеделе или биле клиенти во Еуростандард банка, парите ги подигнале од 300 до 500 лица по банка. Според процените на банкарите тоа значи дека над 1.500 граѓани вчера се ...

Државата вети но, ТЕШКО ОДИ СО ВРАЌАЊЕ НА ДЕПОЗИТИТЕ ОД ЕУРОСТАНДАРД БАНКА

Вечер - 16.09.2020

За десетина дена ќе се знае колкава сума им е исплатена на штедачите на Еуростандард банка за старт. Таков е договорот меѓу банките и Фондот за осигурување депозити, но, судејќи според редиците во вторникот, граѓаните гледаат што побрзо да си ги ...

Дел од штедачите обесштетени од Еуростандард банка одлучуваат парите да ги чуваат во друга банка

А1 On - 16.09.2020

Во четирите банки, Комерцијална банка, Стопанска банка АД Скопје, НЛБ Банка и Халкбанк од вчера се врши обесштетување на депонентите во пропадната Еуростандард банка. Дел од обештетените штедачи одлучуваат повторно да ги чуваат своите пари во некоја ...

Дел од штедачите обесштетени од Еуростандард банка одлучуваат парите да ги чуваат во друга банка

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Во четирите банки, Комерцијална банка, Стопанска банка АД Скопје, НЛБ Банка и Халкбанк од вчера се врши обесштетување на депонентите во пропадната Еуростандард банка.

Дел од штедачите обесштетени од Еуростандард банка одлучуваат парите да ги чуваат во друга банка

Канал5 - 16.09.2020

Во четирите банки, Комерцијална банка, Стопанска банка АД Скопје, НЛБ Банка и Халкбанк од вчера се врши обесштетување на депонентите во пропадната Еуростандард банка. Дел од обештетените штедачи одлучуваат повторно да ги чуваат своите пари во некоја ...

Дел од штедачите обесштетени од Еуростандард банка одлучуваат парите да ги чуваат во друга банка

Либертас - 16.09.2020

– Во четирите банки, Комерцијална банка, Стопанска банка АД Скопје, НЛБ Банка и Халкбанк од вчера се врши обесштетување на депонентите во пропадната Еуростандард банка. Дел од обештетените штедачи одлучуваат повторно да ги чуваат своите пари во ...

Дел од штедачите обесштетени од Еуростандард банка одлучуваат парите да ги чуваат во друга банка

Скопје инфо - 16.09.2020

Дел од обештетените штедачи одлучуваат повторно да ги чуваат своите пари во некоја од банките, а процесот на обесшетувањето според информациите од банките течел непречено и без застој. На депоненетите во Еуростандард банка им се враќа износ до ...

Гужва во банките – граѓаните ги добиваат назад парите по пропаѓањето на Еуростандард банка

ТВ21 - 15.09.2020

Долги редици граѓани пред банките. Чекаат со часови да ги подигнат парите кои им беа блокирани откако Еуростандард банка замина во стечај. Еден од нив е и пензионерот Кирил Мојсоски. 10 години пензијата ја земал од оваа банка и вели дека бил шокиран ...

Почна исплатата на штедачите од Еуростандард

Сител - 15.09.2020

Почна обештетувањето на 136 илјади граѓани кои имаа заштеди до 30.000 евра во Еуростандард банка. Депонентите се поделени во 4 банки - Комерцијална, НЛБ Тутунска , Халк и Стопанска банка Скопје, по азбучен ред, според првата буква од презимето.

Почна исплатата на над 68 милиони евра за штедачите од Еуростандард во стечај

Скопје1 - 15.09.2020

Четири банки започнаа да ги враќаат парите на граѓаните кои им заглавија во пропаднатата Еуростандард банка. Комерцијална, Стопанска банка Скопје, Халк и НЛБ се банките кои ги обештетуваат граѓаните кои во Еуростандард имаа до 30 илјади евра.