TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонско-бугарските односи повторно во слепа улица

24 Вести - 17.09.2020

Македонско-бугарските односи повторно во слепа улица. Софија се заканува да ја затвори рампата за европскиот пат на својот сосед. ЧиЈ е Гоце Делчев, македонец или бугарин, може ли да биде заеднички херој? Дали писмата на илинденците се потез со кој ...

Канзуров за тв 24: Македонскиот јазик е нов, го немало во 19от век, ниту во средниот

24 Вести - 16.09.2020

Новинарот Виктор Канзуров во гостувањето во 24 анализа на тема македонско бугарски односи предизвика жестока расправа дека дел од македонските револуционери биле со бугарско потекло признаени во цел свет.

Канзуров: На повеќето Бугари им е јасно дека немаат пријателски однос со Македонија

Локално - 16.09.2020

Од крајот на минатата година повеќе бев во Бугарија и верувајте дека за седум мисеци во тој период додека престојував кај нив видов само една емисија на телевизија која беше посветан на Македонија и во неа беше критикувана бугарската позиција за ...