TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лукашенко: Белорусија сама ќе земе нафта од рускиот нафтовод ако треба

МКД - 14.02.2020

Белорусија ќе почне да зема нафта од транзитниот нафтовод Дружба ако Русија не ја снабди со потребното количество сирова нафта, изјави денес белорускиот претседател Александар Лукашенко. Белорусија и Русија, големите светски извознички на нафта, не ...

Лукашенко: Русија инсистира на присоединување на двете држави

Макфакс - 14.02.2020

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, изјави дека е под притисок на Кремљ за Белорусија да се присоедини кон Русија, а во замена да добие поволни цени за испорака на горива. „Руското раководство алудира на интеграција на Белорусија во ...

Лукашенко бесен: Кремљ инсистира на спојување на Русија и Белорусија, тоа никогаш нема да го прифатам

Точка - 14.02.2020

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, денес изјавил дека Русија на неодамнешниот состанок за интеграција на двете економии инсистирала на спојување на двете држави. "Тие ја сфаќаат интеграцијата како голтање на Белорусија.

Лукашенко: Русија инсистира на спојување на две држави

Локално - 14.02.2020

Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко изјави денеска дека на неодамнешната средба за интеграција на двете економии, Русија инсистирала на спојување на двете земји. „Тие ја гледаат интеграцијата како „проголтнување“ на Белорусија.

Лукашенко: Русија инсистира на присоединување на двете држави

24Инфо - 14.02.2020

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, изјави дека е под притисок на Кремљ за Белорусија да се присоедини кон Русија, а во замена да добие поволни цени за испорака на горива. „Руското раководство алудира на интеграција на Белорусија во ...