TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На еспресо со Дарија Андовска, композитор и декан на ФМУ: Сè што сум постигнала се должи на овие десет прсти и една ...

Еспресо - 30.09.2022

Дарија е вруток на енергија. Неуморна и стасува секаде и во професијата и во приватниот живот. Секогаш со широка насмевка и отворено срце. Успесите во кариерата не ја зашеметуваат, туку се обврска за наредните чекори.

Со дела на Моцарт Филхармонија ја отвора новата сезона на 6 октомври

Скопје инфо - 30.09.2022

Новата сезона на Филхармонија започнува на 6 октомври, со 4 дела на Моцарт. Новата сезона концетри ќе биде насловена „Дамар на слободата“. Концертот „Зорнина“ е закажан за 6 октомври, кога за првпат во една вечер ќе се изведат три клавирски концерти ...

Со концертот „Зорнина“ се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на слободата“

Курир - 29.09.2022

Секоја концертна сезона има ново име, оваа музичка сезона ја насловивме „Дамар на слободата“, а инспирација ни беше последниот концерт во претходната сезона кој беше насловен „Слобода“. Насловот произлезе од слободата која ја донесе своевидното ...

Слободата -тема на новата концертна сезона на Филхармонијата

Телма - 29.09.2022

Kонцертот насловен „Зорнина“, на 6 октомври ja отвора новата концертна сезона на Филхармонијата. Програмата во новата сезона носи наслов „Дамар на слободата“. Со концертот под наслов „Далга“, што ќе биде изведен во Скопје на 12 октомври, оркестарот ...

Со концерт „Зорина“ на 6 октомври почнува новата концертна сезона на Филхармонија

Скопје инфо - 29.09.2022

Со концерт насловен „Зорина“, на 6 октомври почнува новата концертна сезона на Филхармонија, на кој како солисти ќе настапат пијанистите Алексеј Володин и Едит Пења. На програмата се три клавирски концерти од Моцарт, а ќе биде изведена и увертирата ...

Со концертот насловен „Зорнина“ на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на ...

Република - 29.09.2022

Со концертот насловен „Зорнина“ на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на слободата“. Секоја концертна сезона има ново име, оваа музичка сезона ја насловивме „Дамар на слободата“, а инспирација ни беше ...

Проекции на „Амадеус“ на Форман, „Малер“ на Расел, „Проба на оркестарот“ на Фелини и немиот филм „Сатанска рапсодија“ ...

Република - 29.09.2022

На концертот на отворањето на сезоната на Филхармонија како солисти ќе настапат врвните пијанисти Алексеј Володин и Едит Пења, а диригент е маестро Гудни А. Емилсон од Исланд. На програмата се дела од генијалниот Волгфанг Амадеус Моцарт – три ...

Со концертот насловен „Зорнина” на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на ...

Екран - 29.09.2022

Со концертот насловен „Зорнина” на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на слободата”. -Секоја концертна сезона има ново име, оваа музичка сезона ја насловивме „Дамар на слободата”, а инспирација ни беше ...

Промоција на албумот „Филхармонија во срцето“ на отворањето на новата концертна сезона

Република - 29.09.2022

На отворањето на новата концертна сезона „Дамар на слободата“ ќе биде промовирано и новото це-де „Филхармонија во срцето“ кое го издаде „Con:tempo“ во соработка со Филхармонија на РСМ. Исклучително сум среќна што токму овој концерт се најде на ...

Со концерт на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија

Макфакс - 29.09.2022

Со концертот насловен „Зорнина“ на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на слободата“. „Секоја концертна сезона има ново име, оваа музичка сезона ја насловивме „Дамар на слободата“, а инспирација ни беше ...

Со концерт „Зорина“ на 6 октомври почнува новата концертна сезона на Филхармонија

Опсервер - 29.09.2022

Со концерт насловен „Зорина“, на 6 октомври почнува новата концертна сезона на Филхармонија, на кој како солисти ќе настапат пијанистите Алексеј Володин и Едит Пења. На програмата се три клавирски концерти од Моцарт, а ќе биде изведена и увертирата ...

Со концерт „Зорина“ на 6 октомври почнува новата концертна сезона на Филхармонија

MakPress - 29.09.2022

Со концерт насловен „Зорина“, на 6 октомври почнува новата концертна сезона на Филхармонија, на кој како солисти ќе настапат пијанистите Алексеј Володин и Едит Пења. На програмата се три клавирски концерти од Моцарт, а ќе биде изведена и увертирата ...

Со концерт на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија

А1 On - 29.09.2022

Со концертот насловен „Зорнина“ на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на слободата“. „Секоја концертна сезона има ново име, оваа музичка сезона ја насловивме „Дамар на слободата“, а инспирација ни беше ...

Со концертот „Зорнина“ на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонијата

Канал5 - 29.09.2022

Со концертот насловен „Зорнина“ на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на слободата“. -Секоја концертна сезона има ново име, оваа музичка сезона ја насловивме „Дамар на слободата“, а инспирација ни беше ...

Со концерт „Зорина“ на 6 октомври почнува новата концертна сезона на Филхармонија

Независен - 29.09.2022

Со концерт насловен „Зорина“, на 6 октомври почнува новата концертна сезона на Филхармонија, на кој како солисти ќе настапат пијанистите Алексеј Володин и Едит Пења. На програмата се три клавирски концерти од Моцарт, а ќе биде изведена и увертирата ...

ДАМАР НА СЛОБОДАТА Почнува новата концертна сезона на Филхармонија

+инфо - 29.09.2022

На концертот на отворањето на сезоната на Филхармонија како солисти ќе настапат врвните пијанисти Алексеј Володин и Едит Пења, а диригент е маестро Гудни А. Емилсон од Исланд. На програмата се дела од генијалниот Волгфанг Амадеус Моцарт – три ...

Проекција на филмот „Амадеус“ во Кинотека

Скопје инфо - 29.09.2022

Антологиското кинематографско дело на режисерот Милош Форман – филмот „Амадеус“ биопик, ќе се прикаже во Кинотека на 5 октомври, во 20 часот. Од Кинотека велат дека проекцијата на филмот ќе биде своевидна увертира, пред концертот на 6 октомври на ...

Со концерт на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија

MTM - 29.09.2022

Со концертот насловен „Зорнина“ на 6 октомври се отвора новата концертна сезона на Филхармонија насловена „Дамар на слободата“. „Секоја концертна сезона има ново име, оваа музичка сезона ја насловивме „Дамар на слободата“, а инспирација ни беше ...

Концертот „Зорнина“ со пијанистите Пења и Володин ја отвора новата сезона на Филхармонија

Вечер Прес - 29.09.2022

Под диригентската палка на исландскиот диригент Гудни Емилсон, маестро кој првпат ќе застане на диригентскиот пулт со македонската Филхармонија, на оваа музичка вечер, посветена на Моцарт, на 6 октомври, како солисти ќе настапат двајца врвни ...