TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стари и ретки книги за македонскиот јазик достапни на Дигиталниот архив

Стандард - 17.05.2018

Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) при МАНУ промовираше веб-страница на Дигиталниот архив на македонскиот јазик (damj.manu.edu.mk) што е подготвуван во изминатите десет години.

ИСЧЕЗНАТИОТ ПРВ ТЕКСТ НА МАКЕДОНСКАТА ГРАМАТИКА ОД 1946 ГОДИНА НА РУСИНОТ БЕРНШТEЈН ПРОНАЈДЕН ВО МОСКВА ОД ЈАПОНСКИ ...

Сакам да кажам - 16.05.2018

Јапонскиот професор Мотоки Номачи во Градскиот архив на Москва ја пронашол Граматиката на македонскиот јазик, напишана во 1946-47 година од рускиот професор Самуил Борисович Бернштејн, која никогаш не била објавена и се сметала за исчезната 70 ...

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“

Канал5 - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ се одржува денеска и утре во Скопје. Во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

Курир - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Промовирана веб страница со стари и ретки книги за македонскиот јазик

Н.Македонија - 17.05.2018

Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) при МАНУ промовираше веб-страница на Дигиталниот архив на македонскиот јазик (damj.manu.edu.mk) што е подготвуван во изминатите десет години.

Изчезната македонска граматика пронајдена од јапонски професор

Студенти - 16.05.2018

Јапонскиот професор Мотоки Номачи во Градскиот архив на Москва ја пронашол Граматиката на македонскиот јазик, напишана во 1947 година од рускиот професор Самуил Борисович Бернштејн, која никогаш не била објавена и се сметала за исчезната 70 години.

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“

А1 On - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ се одржува денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

Канал5 - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Стари и ретки книги за македонскиот јазик достапни на Дигиталниот архив

А1 On - 17.05.2018

Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) при МАНУ промовираше веб-страница на Дигиталниот архив на македонскиот јазик ( damj.manu.edu.mk ) што е подготвуван во изминатите десет години.

Исчезнатиот прв текст на македонската граматика од 1946 година пронајден во Москва

Слободен Печат - 17.05.2018

Јапонскиот професор Мотоки Номачи во Градскиот архив на Москва ја пронашол Граматиката на македонскиот јазик, напишана во 1946-47 година од рускиот професор Самуил Борисович Бернштејн, која никогаш не била објавена и се сметала за исчезната 70 ...

„Македонистички денови во МАНУ“

CivilMedia - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ се одржува денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

Н.Македонија - 16.05.2018

Меѓународната научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ се одржа деновиве во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Стари и ретки книги за македонскиот јазик достапни на Дигиталниот архив

еМагазин - 17.05.2018

Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) при МАНУ промовираше веб-страница на Дигиталниот архив на македонскиот јазик ( damj.manu.edu.mk ) што е подготвуван во изминатите десет години.

Македонистички денови во МАНУ

А1 On - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Стари и ретки книги за македонскиот јазик достапни на Дигиталниот архив

Локално - 17.05.2018

Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) при МАНУ промовираше веб-страница на Дигиталниот архив на македонскиот јазик ( damj.manu.edu.mk ) што е подготвуван во изминатите десет години.

Македонистички денови во МАНУ

Сител - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.

Македонистички денови во МАНУ

Студенти - 16.05.2018

Меѓународна научна манифестација „Македонистички денови во МАНУ“ ќе се одржи денеска и утре во Скопје, во организација на Истражувачкиот центар за ареална лингвистика (ИЦАЛ) и Македонската академија на науките и уметностите.