TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се дислоцираат казината и обложувалниците од албанските градови

А1 On - 11.10.2018

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувачници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја за да спречи зголемување на нивниот број, посебно во Тирана.

Албанија објави војна со казината

Алсат-М - 11.10.2018

Во обид да се спречи ширењето на коцкањето и хазардот, албанската влада донесе одлука за дислоцирање на казината надвор од градовите. Премиерот Еди Рама нагласи дека крајниот рок за пренесување на објектите е 31 декември 2018 година.

Албанија им става крај на обложувалниците и казината во градовите

ТВ21 - 11.10.2018

Владата на Албанија им објави „војна“ на сите казина и обложувалници кои се наоѓаат во градовите во оваа земја. Во обид да се спречи ширењето на коцкањето, наредено е дислокација на сите казина и обложувалници надвор од градовите.

Албанија им објави “војна” на казината и обложувалниците: До крајот на годината не смее да има вакви објекти во ...

Маркукуле - 11.10.2018

Владата на Албанија нареди релокација на сите казина и обложувалници надвор од градските средини, во обид да се спречи ширењето на коцкањето во една од најсиромашните земји во Европа, пренесува “Tирана Тајмс”.

Албанија од 1-ви јануари ги затвора спортските обложувалници

Либертас - 10.10.2018

Во Албанија од 1 јануари идната година ке бидат затворени сите спортски обожувалнци. Оваа е одлука на Владата во Тирана која веќе го изготви и амандманот на Законот за игри на среќа со кој дефинитивно нема да има место за активности на спортските ...

Ќе се дислоцираат казината и обложувалниците од албанските градови

Стандард - 11.10.2018

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувачници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја за да спречи зголемување на нивниот број, посебно во Тирана.

Албанија им објави војна на обложувалниците и казината

Нетпрес - 11.10.2018

Владата на Албанија во обид да се спречи ширењето на коцкањето, наредено е дислокација на сите казина и обложувалници надвор од градовите. Еди Рама, албанскиот премиер порача дека сите казина, обложувалници и други објекти кои нудат обложување, ќе ...

Албанија од 1-ви јануари ги затвора спортските обложувалници

iPortal - 10.10.2018

Во Албанија од 1 јануари идната година ке бидат затворени сите спортски обожувалнци. Оваа е одлука на Владата во Тирана која веќе го изготви и амандманот на Законот за игри на среќа со кој дефинитивно нема да има место за активности на спортските ...

Албанија ќе дислоцира казина и обложувалници од градовите

Нова ТВ - 11.10.2018

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувачници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја за да спречи зголемување на нивниот број, особено во Тирана.

Албанија им објави „војна“ на обложувалниците и казината

Канал5 - 11.10.2018

Владата на Албанија им објави „војна“ на сите казина и обложувалници кои се наоѓаат во градовите во оваа земја. Во обид да се спречи ширењето на коцкањето, наредено е дислокација на сите казина и обложувалници надвор од градовите.

Албанија од 1-ви јануари ги затвора спортските обложувалници

Sport M - 10.10.2018

Во Албанија од 1 јануари идната година ке бидат затворени сите спортски обожувалнци. Оваа е одлука на Владата во Тирана која веќе го изготви и амандманот на Законот за игри на среќа со кој дефинитивно нема да има место за активности на спортските ...

Ќе се дислоцираат казината и обложувалниците од албанските градови

Вечер - 11.10.2018

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувачници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја за да спречи зголемување на нивниот број, посебно во Тирана.

Еди Рама им објави ,,војна” на казината и обложувалниците во Албанија

Макфакс - 11.10.2018

Владата на Албанија им објави „војна“ на сите казина и обложувалници кои се наоѓаат во градовите во оваа земја. За да се спречи ширењето на коцкањето, наредено е дислокација на сите казина и обложувалници надвор од градовите.

Албанија од 1-ви јануари ги затвора спортските обложувалници

Република - 10.10.2018

Во Албанија од 1 јануари идната година ке бидат затворени сите спортски обожувалнци. Оваа е одлука на Владата во Тирана која веќе го изготви и амандманот на Законот за игри на среќа со кој дефинитивно нема да има место за активности на спортските ...

Ќе се дислоцираат казината и обложувалниците од албанските градови

1tv - 11.10.2018

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувачници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја за да спречи зголемување на нивниот број, посебно во Тирана.

Владата на Албанија одлучи: Казината и спортските обложувалници мора да се преселат надвор од градовите

Вечер - 10.10.2018

Владата во Тирана донесе одлука со која сите казина и спортските обложувалници од станбените градски средини мораат да се преселат во предградијата, со што сака да се спречи нивното ширење, особено во глвниот град Тирана.

Албанија ќе ги сели казината и обложувалниците надвор од градовите

Р.С.Европа - 11.10.2018

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувачници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја за да спречи зголемување на нивниот број, посебно во Тирана.

Ќе се дислоцираат казината и обложувалниците од албанските градови

24 Вести - 11.10.2018

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувалници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја за да спречи зголемување на нивниот број, посебно во Тирана.

Ќе се дислоцираат казината и обложувалниците од албанските градови

Независен - 11.10.2018

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувачници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја за да спречи зголемување на нивниот број, посебно во Тирана.

Албанија ги сели казината и обложувалниците надвор од градовите

Н.Македонија - 11.10.2018

Албанската Влада до крајот на годината ќе ги затвори сите казина и спортски обложувачници во градовите и истите ќе ги дислоцира надвор од населените подрачја за да спречи зголемување на нивниот број, посебно во Тирана.