TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата предвиде средства за поволностите за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Курир - 28.09.2016

Владата предвиде средства за проектот за повеќе на електрични автомобили и субвенции за вградување на плински уреди во автомобилите. Вицепремиерот Владимир Пешевски денес изјави дека веќе во буџетот за следната година се предвидени средства за ...

Пешевски: Мерката за електрични возила ќе има позитивен ефект на животната средина

Вест - 28.09.2016

Вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски оцени дека мерката за субвенционирање на електрични автомобили ќе има позитивно влијание врз животната средина. Тој изјави дека во Буџетот веќе се алоцирани средства за реализација на оваа мерка ...

Субвенции за електрични возила, 5.000 евра за електричен автомобил

IT.mk - 28.09.2016

Од 2017, според планот на владејачката партија би требало да започне субвенционирањето на електричните возила. Висината на сувенциијата за автомобилите ќе биде до 5.000 евра. Планот кој треба да биде реализиран од идната влада е копија на дел од ...

Владата предвиде средства за поволностите за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Press24 - 28.09.2016

Владата предвиде средства за проектот за повеќе на електрични автомобили и субвенции за вградување на плински уреди во автомобилите. Вицепремиерот Владимир Пешевски денес изјави дека веќе во буџетот за следната година се предвидени средства за ...

Пешевски: Субвенционираното купување електрични автомобили ќе влијае позитивно за зачувување на животната средина

Вечер Прес - 28.09.2016

Цената на чинење на електрична енергија која би ја потрошило електрично возило на 100.000 километри би била околу 1.000 евра, додека за возилата кои користат фосилни горива, а се со приближна или иста вредност при купувањето како електричните, за ...

Увозот на електрични возила со 0 проценти царина

Сител - 27.09.2016

Најавените мерки за воведување на електрични автомобили во сообраќајот се дел од пакетот кои ќе придоенсе за значителен придонес во заштитата на животната средина, велат експертите. Како што најави Груевски, се предвидува увоз на електрични возила ...

Субвенции за електрични автомобили и набавка на електрични автобуси за почист воздух

Канал5 - 27.09.2016

Мерки за драстично намалување на загаденоста на воздухот. Експертите велат дека сообраќајот е втор загадувач па очекуваат со набавката на електрични автомобили и автобуси за што ќе има субвенции од страна на Владата, конечно да дишеме почист воздух.

Субвенциите за набавка на електрични автомобили ќе донесат лидерство во мерките во заштита на животната средина

Курир - 27.09.2016

Мерката за набавка на повеќе електрични автомобили ќе донесе лидерство во мерките во заштита на животната средина. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски вчера промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната ...

Поволности за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Скопје инфо - 26.09.2016

Со првата мерка треба да се поттикне купувањето на електрични автомобили кои имаат нула загадување, а со втората мерка ќе се субвенционира вградувањето на плински систем во автомобилите. Мерките, како што истакна Груевски, ќе почнат да се ...

Буџетот за идната година обезбедува средства за реализација на мерките за субвенционирање на електрични автомобили и ...

Сител - 28.09.2016

Владата предвиде средства за проектот за повеќе на електрични автомобили и субвенции за вградување на плински уреди во автомобилите. Вицепремиерот Владимир Пешевски денес изјави дека веќе во буџетот за следната година се предвидени средства за ...

Пешевски: Мерката за електрични возила ќе има позитивен ефект на животната средина

Lider - 28.09.2016

Вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски оцени дека мерката за субвенционирање на електрични автомобили ќе има позитивно влијание врз животната средина. Тој изјави дека во Буџетот веќе се алоцирани средства за реализација на оваа мерка ...

Субвенциите за набавка на електрични автомобили ќе донесат лидерство во мерките во заштита на животната средина

Press24 - 27.09.2016

Мерката за набавка на повеќе електрични автомобили ќе донесе лидерство во мерките во заштита на животната средина. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски вчера промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната ...

Владата предвиде средства за поволностите за купување електрични возила и субвенции за плински уреди

Пулс24 - 28.09.2016

Владата предвиде средства за проектот за повеќе на електрични автомобили и субвенции за вградување на плински уреди во автомобилите. Вицепремиерот Владимир Пешевски денес изјави дека веќе во буџетот за следната година се предвидени средства за ...

Пешевски: Мерката за електрични возила ќе има позитивен ефект на животната средина

Сител - 28.09.2016

Вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски оцени дека мерката за субвенционирање на електрични автомобили ќе има позитивно влијание врз животната средина. Тој изјави дека во Буџетот веќе се алоцирани средства за реализација на оваа мерка ...

Субвенциите што ги најави Груевски ќе донесат лидерство во мерките за заштита на животната средина

Пулс24 - 27.09.2016

Мерката за набавка на повеќе електрични автомобили ќе донесе лидерство во мерките во заштита на животната средина. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски вчера промовираше две нови мерки кои се во насока на намалување на загадувањето на животната ...