TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ракот на тестисите најчесто ги погодува луѓето меѓу 15 и 35 години

ММС - 02.04.2024

Април е месец на подигањето на свеста за рак на тестисите, со посебна нагласка на едукацијата за симптомите и техниките на самопреглед, бидејќи со рано откривање, ракот на тестисите може да се излечи во 95 отсто од случаите.

Ракот на тестисите најчесто ги погодува луѓето меѓу 15 и 35 години

Курир - 02.04.2024

Најчести знаци на рак на тестисите се промени во големината или обликот на заболениот тестис, како и тегоби или непријатност во скротумот. Април е месец на подигањето на свеста за рак на тестисите, со посебна нагласка на едукацијата за симптомите и ...

Ракот на тестисите најчесто ги погодува луѓето меѓу 15 и 35 години

MakPress - 03.04.2024

Април е месец на подигањето на свеста за рак на тестисите, со посебна нагласка на едукацијата за симптомите и техниките на самопреглед, бидејќи со рано откривање, ракот на тестисите може да се излечи во 95 отсто од случаите.