TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Украина воведе хемиска кастрација за педофили

Макфакс - 12.07.2019

Украинскиот парламент усвои нов закон со кој се вовоедува задолжителна хемиска кастрација за сексуални престпаници, објави „Индепендент“. Законот е усвоен по неколку медиумски експонирани прикзани за злоставувања на малолетници.

Украина воведува хемиска кастрација за педофили

А1 On - 12.07.2019

Украинскиот парламент го усвои новиот закон за воведување на задолжителна хемиска кастрација за сексуални престапници. Законот беше усвоен по неколку медиумски изложени приказни за злоупотреба на малолетни лица, а таква одлука од парламентот ...

Украина воведе хемиска кастрација за педофили

24Инфо - 12.07.2019

Украинскиот парламент усвои нов закон со кој се вовоедува задолжителна хемиска кастрација за сексуални престпаници, објави „Индепендент“. Законот е усвоен по неколку медиумски експонирани прикзани за злоставувања на малолетници.

Украина воведе хемиска кастрација за педофили

Н.Македонија - 12.07.2019

Украинскиот парламент усвои нов закон со кој се вовоедува задолжителна хемиска кастрација за сексуални престапници, објави „Индепендент“. Законот е усвоен по неколку медиумски експонирани прикзани за злоставувања на малолетници.

Украина усвои закон за хемиска кастрација на педофили

Нетпрес - 12.07.2019

Парламент на Украина усвои нов закон со кој се вовоедува задолжителна хемиска кастрација за сексуални престапници, објави „Индепендент“. Законот е усвоен по неколку медиумски експонирани прикзани за злоставувања на малолетници.

Украина усвои закон за хемиска кастрација на педофили

Канал5 - 13.07.2019

Парламент на Украина усвои нов закон со кој се воведува задолжителна хемиска кастрација за сексуални престапници. Со новиот закон, на мажите кои извршиле сериозни сексуални злоупотреби на малолетници, преку инекција ќе им се даваат антиандрогени ...