TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поради неиспочитуван договор, „Продис“ треба да плати казна од над 150 илјади евра

24 Вести - 14.02.2018

Рускиот инвеститор Продис треба да плати над 150 илјади евра казна на државата, оти компанијата не го испочитувала договорот потпишан со Агенцијата за странски инвестиции. Според договорот Продис кој во Македонија произведува хомеопатски лекови и ...

Продис ќе плати пенали од 156 840 евра

Телма - 14.02.2018

Фармацевтската компанија Продис на државата ќе и плати 156 840 евра оштета поради неисполнети обврски од договорот за инвестирање во ТИРЗ Скопје.Продис имал обврска за една година да вработи 100 луѓе , но во 2015 и 2016, не го испочитувал договорот.

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

Либертас - 14.02.2018

– Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради неиспочитувани обврски од договорот заинвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик. Како што појасни портпаролот на Владата Миле Бошњаковски на денешната ...

Владата ќе бара исплата на пенали од компанијата „Продис“

еМагазин - 13.02.2018

Владата на денешната седница ќе ја разгледа информацијата за повреда на договорните обврски од страна на компанијата „Продис“, корисник на ТИРЗ Скопје 1, како и потребата од започнување на постапка за наплата на средства поради активирање на ...

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

Канал5 - 14.02.2018

Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради неиспочитувани обврски од договорот заинвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик. Како што појасни портпаролот на Владата Миле Бошњаковски на денешната прес-конференција, ...

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

А1 On - 14.02.2018

Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради неиспочитувани обврски од договорот заинвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик. Како што појасни портпаролот на Владата Миле Бошњаковски на денешната прес-конференција, ...

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

Сител - 14.02.2018

Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради неиспочитувани обврски од договорот заинвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик. Како што појасни портпаролот на Владата Миле Бошњаковски на денешната прес-конференција, ...

Руската компанија „Продис“ ќе плати пенали од 150.000 евра поради не испочитуван договор

24 Вести - 14.02.2018

Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради не испочитувани обврски од договорот за инвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик. Од Владата велат дека компанијата согласно договорот имала обврска да вработи најмалку ...

„Продис“ треба да плати 150 илјади евра казна поради прекршување на договорт за инвестицијата во Бунарџик

еМагазин - 14.02.2018

Поради непочитување на договорот за инвестирање во Бунарџик, фармацевтската компанија Продис ќе треба да и плати на државата оштета од над 150 илјади евра. Портпаролот на Владата Миле Бошњаковски денеска на прес конференција, појасни дека странскиот ...

Поради неиспочитуван договор пенали за Продис од над 150 илјади евра

Локално - 14.02.2018

Над 150 илјади евра оштета треба да плати фармацевтската компанија „Продис“ поради неиспочитувани обврски од договорот заинвестирање во ТИРЗ Скопје 1, Бунарџик. Како што појасни портпаролот на Владата Миле Бошњаковски на денешната прес-конференција, ...