TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Договорот меѓу Италија и Франција како поттик за европска Македонија

Deutsche Welle - 03.12.2021

Прашањето со Бугарија е повеќе од билатерално - тоа суштински е европско. Пишува Ивор Мицковски Во време кога очекуваме формирање на влада во Бугарија од која зависи европерспективата на Македонија, во момент кога нашите билатерални односи се на ...

Договорот меѓу Италија и Франција како поттик за европска Македонија

+инфо - 03.12.2021

Каква и да биде еволуцијата на нашиот договор со Бугарија и судбината на можните преговори, Македонија заслужува поддршка од Европа и препознавање на нејзиниот европски дух, на нејзината мултиетничка и културна разноликост, на нашето право и ...