TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пет милиони евра отштета за жртвите на свештеници – педофили

Канал5 - 09.11.2019

Француските бискупи го одобрија планот за исплата на обесштетување на жртвите на сексуална злоупотреба, извршена од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите гласаа да издвојат пет милиони евра на независна комисија за истрага на случаи на ...

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отштета со пари од донации

ММС - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Според бискупите, секое лице, кое ќе биде признато како жртва, ќе има право да добие финансиски средства.

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отштета

+инфо - 09.11.2019

Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на сексуално злоставување во Франција, но ќе работи и на превенција на вакви случаи.

Франција: 2.800 жртви на свештеници-педофили ќе добијат отштета

Expres - 09.11.2019

Француските бискупи го одобрија планот за исплата на обесштетување на жртвите на сексуална злоупотреба, чии сторители се свештеници на Римокатоличката црква. Ќе бидат издвоени пет милиони евра на независна комисија која ги истражува случаите на ...

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отшета, издвоени пет милиони евра

А1 On - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Жртвите злоставувани од свештеници од Римокатоличката црква ќе добијат оштета

Локално - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отшета, издвоени пет милиони евра

Фокус - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Бискупите од Франција издвоија 5 милиони евра за жртвите од свештеници педофили

МКД - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отшета

iPortal - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отшета, издвоени пет милиони евра

MakPress - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отшета, издвоени пет милиони евра

24Инфо - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отштета со пари од донации

Слободен Печат - 09.11.2019

Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на сексуално злоставување во Франција, но ќе работи и на превенција на вакви случаи.

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отшета, издвоени пет милиони евра

Опсервер - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Пет милиони евра отштета ќе добијат жртвите на свештеници педофили

Макфакс - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Жртвите на свештеници педофили ќе добијат отшета, издвоени пет милиони евра

Либертас - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...

Француските бискупи со план за отштета на сексуалните жртви на свештеници

Денешен - 09.11.2019

Француски бискупи одобриле план за исплата на отштета на жртвите од сексуални злоставувања извршени од свештеници на Римокатоличката црква. Бискупите изгласале издвојување на пет милиони евра за независната комисија која ќе ги истражи случаите на ...