TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научници развија космички бетон за изградба на куќи на Марс

Иновативност - 17.03.2023

Повеќе од 50 години човечка нога не стапнала на Месчеината, а сега човештвото се подготвува за новиот голем чекор во истражувањето на вселената. Месечината, а потоа и Марс ќе станат првите дестинации за човечки живеалишта.

Научниците создадоа „космички бетон“ за изградба на живеалишта на Марс

Кајгана - 17.03.2023

Повеќе од 50 години човечка нога не стапнала на Месечината, а сега човештвото се подготвува за нов голем чекор во истражувањето на вселената. Месечината, а потоа и Марс ќе станат првите дестинации за човечки живеалишта.

Научниците развија „космички бетон“ за изградба на живеалишта на Марс

Независен - 17.03.2023

Повеќе од 50 години ниту една човечка нога не стапнала на Месечината, а сега човештвото се подготвува за нов голем чекор во истражувањето на вселената. Месечината, а потоа и Марс ќе станат првите дестинации за човечки живеалишта.