TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓански протест за чист воздух во Кочани

Алсат-М - 09.11.2019

Загаденоста на воздухот и деградирањето на животната средина беа причина денеска во Кочани да се одржи мирен протест, што го организираше неформално граѓанско движење, а на кој присуствуваа поголем број жители на градот и околните населени места.

Ставени во функција телефони за пријавување загадувачи на амбиенталниот воздух во Делчево

Либертас - 09.11.2019

Граѓаните на Делчево кои ќе забележат зголемено загадување на амбиенталниот воздух, од денеска ќе можат да пријавуваат на посебно назначени телефоните за таа намена. Како што информираа од Општината, телефонските броеви се објавени на општинската ...

Ставени во функција телефони за пријавување загадувачи на амбиенталниот воздух во Делчево

4NEWS - 09.11.2019

Граѓаните на Делчево кои ќе забележат зголемено загадување на амбиенталниот воздух, од денеска ќе можат да пријавуваат на посебно назначени телефоните за таа намена. Извор: Сител ...

Енормно загадување на воздухот, скратен буџетот за животна средина

Алсат-М - 08.11.2019

Во Предлог Буџетот за идната година предвидените средства за борба против загадувањето, според Министерот за животна средина се недоволни. Иако загадувањето е проблем за граѓаните секоја зимска сезона, од Министерството за финансии сметале дека ...

Еве како делува загадениот воздух на здравјето

Република - 08.11.2019

Дури 91% од населението ширум светот, живее на места со загаден воздух. Ова видео покажува каков ефект има загадениот воздух врз вашето здравје, дали предизвикува проблеми со срцето, дали може да биде причина за рак, дали загадувањето има влијание ...

Инспекторите на терен – ќе откриваат кој го загадува воздухот и кој предизвикува пожари

Макфакс - 08.11.2019

Поради зголеменото загадување и квалитетот на амбиенталниот воздух, Владата издаде насоки на делување до одредени надлежни институции и направи распределба на инспекциските надлежности на инспекциските служби за животна средина на централно и ...

Општина Кочани го поддржи граѓанскиот протест за чист воздух

Слободен Печат - 08.11.2019

На средбата стана збор и за загадувањето на воздухот со палењето на стрништата и сламата, при што градоначалникот нагласи дека се преземаат сет-мерки Претставници на граѓанското движење за чист воздух од Кочани попладнево се сретнаа со ...

Гореше половина Македонија, фатени само 15 потпалувачи

Н.Македонија - 08.11.2019

Вкупно 15 сторители што палеле стрништа затекнале инспекторите на самото место оваа година, иако изминатиот период низ земјава гореа повеќе области, најчесто стрништа и нискостеблести растенија, што значително придонесе за разгорување на пожарите и ...

Што му прави загадувањето на воздухот на вашиот организам?

Црнобело - 08.11.2019

Веќе почнавме да го поврзуваме доаѓањето на зимата со загадениот воздух. Всушност, денес е невозможно да се поврзете на интернет, а да не налетате на некоја објава за загадувањето на планетата.

Кочани во акција против загадувањето во општината

Телма - 07.11.2019

Кочани во акција да го тргне лошиот глас дека е најзагадена општина на истокот. Проблемот со загадувањето на воздухот од градското ѓубриште, кое е над градот се решава со складирање на земја и градежен шут, а се набавува и систем со алги кои ќе ги ...

Граѓаните на Кочани на мирен протест против загадениот воздух

Алфа - 07.11.2019

Со блокади и мирен протест граѓаните на Кочани ќе се борат против загадениот воздух во нивниот град. Граганската група “Граѓанска иницијатива за чист воздух ” организирајки се на социјалните мрежи за во сабота најавуват протес со кој од надлежните ...

Инспектори и полицијата ќе ги ловат загадувачите во Битола

Тера - 08.11.2019

Поради зголеменото загадување и квалитетот на амбиенталниот воздух, Владата на Република Македонија издаде насоки на делување до одредени надлежни институции и направи распределба на инспекциските надлежности на инспекциските служби за животна ...

Инспекторите на терен – ќе откриваат кој го загадува воздухот и кој предизвикува пожари

24Инфо - 08.11.2019

Поради зголеменото загадување и квалитетот на амбиенталниот воздух, Владата издаде насоки на дејствување до одредени надлежни институции и направи распределба на инспекциските надлежности на инспекциските служби за животна средина на централно и ...

Инспекторите конечно на терен – ќе се открива кој го загадува воздухот

Н.Македонија - 08.11.2019

Поради зголеменото загадување и квалитетот на амбиенталниот воздух, Владата издаде насоки на дејствување до одредени надлежни институции и направи распределба на инспекциските надлежности на инспекциските служби за животна средина на централно и ...

Општина Кочани дава поддршка на граѓанскиот протест и иницијативата за чист воздух

Либертас - 08.11.2019

– Претставници на граѓанското движење за чист воздух од Кочани попладнево се сретнаа со градоначалникот Николчо Илијев и го информираа за состојбите и активностите што се преземаат за да се подобри квалитетот на амбиенталниот воздух во општината и ...

Инспекторите на терен - ќе откриваат кој го загадува воздухот и кој предизвикува пожари

MTM - 08.11.2019

Поради зголеменото загадување и квалитетот на амбиенталниот воздух, Владата издаде насоки на дејствување до одредени надлежни институции и направи распределба на инспекциските надлежности на инспекциските служби за животна средина на централно и ...

Општина Кочани дава поддршка на граѓанскиот протест и иницијативата за чист воздух

Сител - 08.11.2019

Претставници на граѓанското движење за чист воздух од Кочани попладнево се сретнаа со градоначалникот Николчо Илијев и го информираа за состојбите и активностите што се преземаат за да се подобри квалитетот на амбиенталниот воздух во општината и ...

Општина Кочани дава поддршка на граѓанскиот протест и иницијативата за чист воздух

4NEWS - 08.11.2019

Претставници на граѓанското движење за чист воздух од Кочани попладнево се сретнаа со градоначалникот Николчо Илијев и го информираа за состојбите и активностите што се преземаат за да се подобри квалитетот на амбиенталниот воздух во општината и ...

Ставени во функција телефони за пријавување загадувачи на амбиенталниот воздух во Делчево

Сител - 09.11.2019

Граѓаните на Делчево кои ќе забележат зголемено загадување на амбиенталниот воздух, од денеска ќе можат да пријавуваат на посебно назначени телефоните за таа намена. Како што информираа од Општината, телефонските броеви се објавени на општинската ...

Ставени во функција телефони за пријавување загадувачи на амбиенталниот воздух во Делчево

Вечер Прес - 09.11.2019

Граѓаните на Делчево кои ќе забележат зголемено загадување на амбиенталниот воздух, од денеска ќе можат да пријавуваат на посебно назначени телефоните за таа намена. Како што информираа од Општината, телефонските броеви се објавени на општинската ...

Граѓаните на Делчево од денес можат да го пријавуваат телефонски зголеменото загадување

MakPress - 09.11.2019

Граѓаните на Делчево кои ќе забележат зголемено загадување на амбиенталниот воздух, од денеска ќе можат да пријавуваат на посебно назначени телефоните за таа намена. Како што информираа од Општината, телефонските броеви се објавени на општинската ...

Граѓански протест за чист воздух во Кочани

Либертас - 09.11.2019

– Загаденоста на воздухот и деградирањето на животната средина беа причина денеска во Кочани да се одржи мирен протест, што го организираше неформално граѓанско движење, а на кој присуствуваа поголем број жители на градот и околните населени места.

Граѓански протест за чист воздух во Кочани

ММС - 09.11.2019

Загаденоста на воздухот и деградирањето на животната средина беа причина денеска во Кочани да се одржи мирен протест, што го организираше неформално граѓанско движење, а на кој присуствуваа поголем број жители на градот и околните населени места.

ПРОТЕСТ: Кочани отруено од запалени стрништа и отровен чад од фабриката за хартија

Слободен Печат - 09.11.2019

Загаденоста на воздухот и деградирањето на животната средина беа причина денеска во Кочани да се одржи мирен протест, што го организираше неформално граѓанско движење. Загаденоста на воздухот и деградирањето на животната средина беа причина денеска ...

Граѓански протест за чист воздух во Кочани

Вечер Прес - 09.11.2019

Загаденоста на воздухот и деградирањето на животната средина беа причина денеска во Кочани да се одржи мирен протест, што го организираше неформално граѓанско движење, а на кој присуствуваа поголем број жители на градот и околните населени места.

Граѓански протест за чист воздух во Кочани

Сител - 09.11.2019

Загаденоста на воздухот и деградирањето на животната средина беа причина денеска во Кочани да се одржи мирен протест, што го организираше неформално граѓанско движење, а на кој присуствуваа поголем број жители на градот и околните населени места.