TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕУ го забрани името „Пабло Ескобар“ како трговска марка

MakPress - 19.04.2024

Судот на правдата на Европската унија го отфрли барањето за регистрирање на името „Пабло Ескобар“ како трговска марка, бидејќи тој назив се поистоветува со дрога и организиран криминал. Порториканска компанија поврзана со семејството на Ескобар ...

ЕУ НЕ ДОЗВОЛИ ИМЕТО „ПАБЛО ЕСКОБАР“ ДА СТАНЕ ТРГОВСКА МАРКА Ескобар во Шпанија е симбол на криминал и бројни ...

+инфо - 18.04.2024

Судот на правдата на Европската Унија го отфрли барањето за регистрирање на името „Пабло Ескобар“ како трговска марка, бидејќи тој назив се поистоветува со дрога и организиран криминал. Порториканска компанија поврзана со семејството на Ескобар ...

ЕУ го забрани името „Пабло Ескобар“ како трговска марка

ММС - 18.04.2024

Судот на правдата на Европската унија го отфрли барањето за регистрирање на името „Пабло Ескобар“ како трговска марка, бидејќи тој назив се поистоветува со дрога и организиран криминал. Порториканска компанија поврзана со семејството на Ескобар ...

ЕУ го забрани името „Пабло Ескобар“ како трговска марка

Frontline - 18.04.2024

Судот на правдата на Европската унија го отфрли барањето за регистрирање на името „Пабло Ескобар“ како трговска марка, бидејќи тој назив се поистоветува со дрога и организиран криминал. Порториканска компанија поврзана со семејството на Ескобар ...

Името Пабло Ескобар не може да се регистрира како заштитен знак во ЕУ

4NEWS - 17.04.2024

На 17 април, Генералниот суд на ЕУ го одби барањето за регистрирање на името Пабло Ескобар како заштитен знак, бидејќи тоа е поврзано со трговија со дрога и организиран криминал и би било спротивно на основните вредности и морални стандарди.

ЕУ го забрани името „Пабло Ескобар“ како трговска марка

Канал5 - 18.04.2024

Судот на правдата на Европската унија го отфрли барањето за регистрирање на името „Пабло Ескобар“ како трговска марка, бидејќи тој назив се поистоветува со дрога и организиран криминал. Порториканска компанија поврзана со семејството на Ескобар ...

Забрането е името на ,,Пабло Ескобар” да се користи како трговска марка

Телма - 19.04.2024

Пабло Ескобар беше сметан за водач на озлогласениот картел во Меделин и со денеции важеше за еден од наголемите криумчари на кокаин во светот. Судот на правдата на Европската унија го отфрли барањето за регистрирање на името „Пабло Ескобар“ како ...