TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Дубаи ќе се гради „чудо“: Облакодер кој се ротира во правец на ветерот и создава електрична енергија

ТВ21 - 24.01.2021

Дубаи може да добие облакодер од футуристички дизајн, благодарение на концепт кој го креирал турскиот архитект Хајри Атак. Тоа е облакодер дизајниран така што може да се врти додека дува ветер.

Концептен облакодер ротира во насока на ветрот и ствара електрична енергија

Независен - 23.01.2021

Дубаи веројатно ќе добие футуристички облакодер благодарение на концептот кој го креираше турскиот архитект Хајри Атак заедно со своите колеги. Тоа е облакодер кој може да се врти додека дува ветар.

Дубаи ќе ГРАДИ НОВО ЧУДО, облакодер кој ќе создава електрична енергија

Вечер - 24.01.2021

Дубаи може да добие облакодер од футуристички дизајн, благодарение на концепт кој го креирал турскиот архитект Хајри Атак. Тоа е облакодер дизајниран така што може да се врти додека дува ветер.