TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

10. МакеДокс во знакот на македонските документарци

Вечер - 14.08.2019

Македонскиот „Медена земја“ ќе го затвори 10. Македокс со две проекции на 28 август, првата во Куршумли-ан, по што ќе следува концерт на групата „Фолтин“. Филм за отворање на фестивалот, пак, ќе биде ирско-британскиот документарец „И сè стана песна“ ...

„Mакедокс“ од 21 до 28 август со 70 документарци од светот и десет од државава

А1 On - 14.08.2019

„Mакедокс“ од 21 до 28 август со 70 документарци од светот и десет од државава Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани во рамки на програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, што ќе ...

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани на јубилејното 10. издание на „МакеДокс“

Република - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани како дел од програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, беше потенцирано на денешната прес-конференција, која се одржа во МКЦ-Клуб и ресторан.

Премиери на „Медена земја“ И последниот филм на Билјана Гарванлиева на 10. македокс

Сакам да кажам - 14.08.2019

Седумдесет документарни филмови на автори од цел свет ќе се прикажат на јубилејниот 10. Фестивал на креативен документарен филм МакеДокс, кој ќе се одржува од 21 до 28 август во Куршумли ан, кината Милениум и Фросина.

„Mакедокс“ од 21 до 28 август со 70 документарци од светот и десет од државава

Локално - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани во рамки на програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, што ќе се одржи од 21 до 28 август во Куршумли ан и во Младинскиот културен центар, а ...

Еве ја програмата на 10. издание на „МакеДокс“

МакМода - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани како дел од програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, беше потенцирано на денешната прес-конференција, која се одржа во МКЦ-Клуб и ресторан.

„Mакедокс“ од 21 до 28 август со 70 документарци од светот и десет од државава

4NEWS - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани во рамки на програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, што ќе се одржи од 21 до 28 август во Куршумли ан и во Младинскиот културен центар, а ...

Десет лета „Македокс“: фестивалот ќе започне со документарец за Пи Џеј Харви, а ќе заврши со „Медена земја“

Радио МОФ - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани како дел од програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, кој ќе се одржи од 21 до 28 август во Куршумли-ан и МКЦ во Скопје.

„Mакедокс“ од 21 до 28 август со 70 документарци од светот и десет од државава

Сител - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани во рамки на програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, што ќе се одржи од 21 до 28 август во Куршумли ан и во Младинскиот културен центар, а ...

Македокс со премиера на „Медена земја“ и уште 80 документарци

Окно - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани како дел од програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“. Филмската програма на 10.

„Mакедокс“ од 21 до 28 август со 70 документарци од светот и десет од државава

Опсервер - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани во рамки на програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, што ќе се одржи од 21 до 28 август во Куршумли ан и во Младинскиот културен центар, а ...

Од 21 до 28 август ќе се одржи 10 -то јубилејно издание на „МакеДокс“

ММС - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани како дел од програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, беше потенцирано на денешната прес-конференција, која се одржа во МКЦ-Клуб и ресторан.

„Mакедокс“ слави јубилеј: Ќе се прикажат 70 странски и 10 домашни документарци

+инфо - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани во рамки на програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, што ќе се одржи од 21 до 28 август во Куршумли ан и во Младинскиот културен центар, а ...

„Медена земја“ конечно пред скопската публика - богат јубилеен „МакеДокс“

Факултети - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани на 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, беше потенцирано на денешната прес-конференција што се одржа во МКЦ-клуб и ресторан.

„Mакедокс“ од 21 до 28 август со 70 документарци од светот и десет од државава

MakPress - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани во рамки на програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, што ќе се одржи од 21 до 28 август во Куршумли ан и во Младинскиот културен центар, а ...

„МакеДокс“: 70 странски и 10 домашни документарни остварувања

Слободен Печат - 14.08.2019

Јубилејното 10. издание на Фестивалот ќе се одржи од 21. до 28. август и се очекува присуство на 100-тина гости. Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани како дел од програмата на јубилејното 10.

„Mакедокс“: Вкупно 80 документарци пред македонската публика

Независен - 14.08.2019

Десет македонски документарни филма ќе бидат прикажани во рамки на програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“, кој ќе се одржи од 21 до 28 август во Куршумли-ан и во Младинскиот културен центар, а ...

„Десет лета македокс“ – фестивалот на креативен документарец носи 70 филмови

Сакам да кажам - 14.08.2019

Десет македонски документарни филмови се дел од програмата на јубилејниот 10. Фестивал на креативен документарен филм МакеДокс. Фестивалот ќе се одржува од 21 до 28 август во Куршумли ан, кината Милениум и Фросина, ќе се прикажат 70 наслови, а се ...

Растура низ светот – „Медена земја“ конечно во Скопје на „МакеДокс“

PressingTV - 15.08.2019

Десет македонски документарни филмови ќе бидат прикажани во рамки на програмата на јубилејното 10. издание на Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“, што ќе се одржи од 21 до 28 август во Куршумли ан и во Младинскиот културен центар, а ...