TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

​Вештачката интелигенција предвиде четири сценарија за крајот на светот: Тешко е да се каже кое од нив е пострашно

Бриф - 25.09.2023

Уредниците на „Дејли стар“ ja прашале вештачката интелигенција како и кога ќе дојде крајот на светот, а софтверот Бард на „Google“ одговорил со четири застрашувачки предвидувања. Но, исто така Бард понудил и објаснување, како и решение како луѓето ...

Вештачката интелигенција предвиде 4 сценарија за крајот на светот: Тешко е да се каже кое е пострашно

Вечер Прес - 24.09.2023

Софтверот за вештачка интелигенција на Google Bard направи застрашувачки предвидувања за тоа како ќе заврши светот. Уредниците на „Дејли стар“ ја прашале вештачката интелигенција како и кога ќе дојде крајот на светот, а Бард го класифицирал крајот ...