TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ѓукановиќ: Ќе ги потпишам законите, Уставот ме обврзува

Опсервер - 22.01.2021

– Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ потврди дека ќе го потпише Законот за слобода на вероисповед и уште неколку други закони, кои во средата беа повторно изгласани во Собранието, непроменети, бидејќи, како што рече, Уставот го обврзува на ...

Претседателот на Црна Гора ќе ги потпише повторно изгласаните закони

Локално - 22.01.2021

Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ, најави дека ќе потпише пакет закони што парламентот ги донесе повторно, меѓу кои се и измените на Законот за слобода на вероисповед. Во интервју за агенцијата МИНА, Ѓукановиќ рече дека нема да ги потпише ...

Ѓукановиќ: Ќе ги потпишам законите, Уставот ме обврзува

Независен - 22.01.2021

Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ потврди дека ќе го потпише Законот за слобода на вероисповед и уште неколку други закони, кои во средата беа повторно изгласани во Собранието, непроменети, бидејќи, како што рече, Уставот го обврзува на тоа.

Ѓукановиќ: Ќе ги потпишам законите, Уставот ме обврзува

MakPress - 22.01.2021

Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ потврди дека ќе го потпише Законот за слобода на вероисповед и уште неколку други закони, кои во средата беа повторно изгласани во Собранието, непроменети, бидејќи, како што рече, Уставот го обврзува на тоа.

Ѓукановиќ си ја свитка опашката : “Ќе ги потпишам законите, Уставот ме обврзува”

Во Центар - 22.01.2021

Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ потврди дека ќе го потпише Законот за слобода на вероисповед и уште неколку други закони, кои во средата беа повторно изгласани во Собранието, непроменети, бидејќи, како што рече, Уставот го обврзува на тоа.

Ѓукановиќ: Ќе ги потпишам законите, Уставот ме обврзува

Либертас - 22.01.2021

– Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ потврди дека ќе го потпише Законот за слобода на вероисповед и уште неколку други закони, кои во средата беа повторно изгласани во Собранието, непроменети, бидејќи, како што рече, Уставот го обврзува на ...

Ѓукановиќ: Ќе ги потпишам законите, Уставот ме обврзува

24Инфо - 22.01.2021

Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ потврди дека ќе го потпише Законот за слобода на вероисповед и уште неколку други закони, кои во средата беа повторно изгласани во Собранието, непроменети, бидејќи, како што рече, Уставот го обврзува на тоа.

Ѓукановиќ ќе го потпише Законот за слобода на вероисповед и уште неколку други закони

Курир - 22.01.2021

Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ потврди дека ќе го потпише Законот за слобода на вероисповед и уште неколку други закони, кои во средата беа повторно изгласани во Собранието, непроменети, бидејќи, како што рече, Уставот го обврзува на тоа.

Ѓукановиќ: Ќе ги потпишам законите, Уставот ме обврзува

Сител - 22.01.2021

Претседателот на Црна Гора, Мило Ѓукановиќ потврди дека ќе го потпише Законот за слобода на вероисповед и уште неколку други закони, кои во средата беа повторно изгласани во Собранието, непроменети, бидејќи, како што рече, Уставот го обврзува на тоа.

Црногорскиот парламент повторно го усвои Законот за слобода на вероисповед

Република - 21.01.2021

На вонредна седница на парламентот на Црна Гора повторно, со мнозинство гласови, повторно е изгласано изменување и дополнување на Законот за слобода на вероисповед. За измените и дополнувањата на Законот за вероисповед гласале 41 пратеник од ...