TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Никој не кажува каде завршуваат дел од парите од наплата на патарини во евра на странци

Алфа - 13.01.2018

Никој не кажува каде се парите од разликата во сумата што странците ја плаќаат на патарините низ земјава. Никој не кажува каде се парите од разликата во сумата што странците ја плаќаат на патарините низ земјава.

Каде оди разликата во цената на патарините?

Телма - 13.01.2018

Народната банка го демантира првиот човек на ЈП за државни патишта Зоран Китанов кој тврдеше дека разликата меѓу денарското и девизното плаќање на патарините завршува кај централната банка.

Каде завршува разликата од наплатата на патарините во евра наместо во денари?

Сител - 13.01.2018

Каде одат парите од разликата во сумата која странците ја плаќаат на патарините во земјава. На пример на наплатната станица Скопје-Петровец износот на патарината за домашните патници е 40 денари за странките државјани 1 евро или 60 денари.

Електронска наплата на патарините од Коридорот 10

Телма - 12.01.2018

До крајот на годинава на сите патарини од Коридорот 10 ќе се воведе електронски систем на наплата. Во почеток користењето на автопатите ќе може да се плаќа комбинирано, односно ќе се плаќа во кеш, со електронска картичка или со припејд картичка.

Патарините (конечно) ќе бидат модернизирани

Авто Магазин - 12.01.2018

Три години по започнувањето, проектот за модернизација на патарините во Република Македонија продолжува. Со него се опфатени 5 постоечки и 2 нови наплатни станици од коридорот 10, на кои ќе виде воведен електронски начин на наплата на патарината.

Крајот на годината ќе се воведе плаќање патарини со при пејд картички

Сител - 12.01.2018

Целосно ќе се менува начинот на наплата на патарините во Европа. Во унијата вињетите ќе се исфрлат од употреба. Македонија пак одлучи да воведе модел со при- пејт картички. Од претпријатието за државни патишта во земјава уверуваат дека до крајот на ...

НБРМ демантира инволвираност во начинот на формирање на цените за наплата на патарините

А1 On - 12.01.2018

„Во врска со изјавата на директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов, дадена на 11 јануари 2018 година како одговор на новинарско прашање за начинот на формирање на цената на патарините за домашни и странски патници, Народната банка го дава ...

Европа го менува системот за наплата на патарини: Наплатните рампи одат во историјата, еве како ќе се плаќа во иднина

Точка - 12.01.2018

Директорот на Хрватските автопати, Борис Хузјан, изјавил дека на ниво на цела Европска унија се подготвува промена на системот за наплата на автопатите. "Во контекст на развојот на моделот за наплата за патарините за сите видови на возила, важно е ...

ЕУ ќе го измени начинот на наплата на патарините!

Факултети - 12.01.2018

Фото: АР Директорот на Хрватските автопатишта, Борис Хузјан изјави дека на ниво на целата Европска унија се подготвуваат измени на системите за наплата на користењето на автопатиштата. „Во контекст на развој на моделот за наплата на патарините за ...

Се подготвува нов начин за наплата на патарина на ниво на цела ЕУ

Макфакс - 12.01.2018

Директорот на хрватските автопати, Борис Хузјан, денеска изјави дека се подготвува промена во системот на наплата за користење на автопатите на ниво на цела Европска Унија. Во контекст на развојот на модели за наплата на патарина за сите видови на ...

ДОАЃА ГОЛЕМА ПРОМЕНА: Винетките се праќаат во историјата, како ќе се наплаќа на автопатиштата?

Фактор - 12.01.2018

Голема промена ќе ги опфати системите за наплата на користење автопатишта. Директорот на Хрватски автопатишта Борис Хузјан изјавил дека се подготвува ваква промена на ниво на цела Европска унија.

Вињетите заминуваат во историја! Вака ќе се наплатува во цела ЕУ

Денар - 12.01.2018

Директорот на хрватските автопати Борис Хузјан изјави дека на ниво на цела Европска унија се подготвува промена на системот за наплата за користење на автопатите. „Во контекст на развојот на моделот за наплата на патарина за сите видови возила, ...

Вињетите заминуваат во историјата, вака ќе се наплаќа во цела Европа

Локално - 12.01.2018

Директорот на хрватски автопати Борис Хузјан изјави дека на ниво на цела Европска унија се подготвува промена на наплатниот систем за користење автопати. „Во контекст на развој на модел за наплата на патарина за сите видови возила, важно е даксе ...

Каде оди разликата во цената на патарините?

Локално - 13.01.2018

Народната банка го демантира првиот човек на ЈП за државни патишта Зоран Китанов кој тврдеше дека разликата меѓу денарското и девизното плаќање на патарините завршува кај централната банка.

Каде завршува дел од парите кои странците ги плаќаат за патарини?

Фактор - 13.01.2018

Постои дилема каде завршува дел од парите кои странците ги плаќаат за патарини со оглед на тоа што цените за плаќање во евра се поскапи од вообичаената сума на наплатните станици на патиштата.

Патарините (конечно) ќе бидат модернизирани

Локално - 13.01.2018

Три години по започнувањето, проектот за модернизација на патарините во Република Македонија продолжува. Со него се опфатени 5 постоечки и 2 нови наплатни станици од коридорот 10, на кои ќе виде воведен електронски начин на наплата на патарината.

До крајот на годината ќе се воведе плаќање патарини со при пејд картички

Скопје инфо - 13.01.2018

Целосно ќе се менува начинот на наплата на патарините во Европа. Во унијата вињетите ќе се исфрлат од употреба. Македонија пак одлучи да воведе модел со при- пејт картички . Од претпријатието за државни патишта во земјава уверуваат дека до крајот на ...

НБРМ: Не сме инволвирани во цените на патрините за странци, не задржуваме никаква провизија на евро-монетите

Либертас - 12.01.2018

Народна банка на Република Македонија реагира на изјавата на директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов, за начинот на формирање на цената на патарините за домашни и странски патници.

Се подготвува нов начин за наплата на патарина на ниво на цела ЕУ

А1 On - 12.01.2018

Директорот на хрватските автопатишта, Борис Хузјан, денеска изјави дека се подготвува промена во системот на наплата за користење на автопатиштата на ниво на цела Европска Унија. Во контекст на развојот на модели за наплата на патарина за сите ...

Нема веќе вињетки, како ќе се наплаќа на автопатиштата?

Република - 12.01.2018

Голема промена ќе ги опфати системите за наплата на користење автопатишта. Директорот на Хрватски автопатишта Борис Хузјан изјавил дека се подготвува ваква промена на ниво на цела Европска унија.

Каде завршува дел од парите кои странците ги плаќаат за патарини?

Скопје24 - 13.01.2018

Постои дилема каде завршува дел од парите кои странците ги плаќаат за патарини со оглед на тоа што цените за плаќање во евра се поскапи од вообичаената сума на наплатните станици на патиштата.

Годинава ќе се воведе наплата на патарини со при-пејд картички

Иновативност - 13.01.2018

Oд претпријатието за државни патишта во земјава уверуваат дека до крајот на годинава на сите наплатни страници, долж коридорот 10 патарината ќе се плаќа електронски- со при пејт каритчки. А на коридорот 8 се очекува до крајот на следната година.

Се менува системот за наплата на патарини: Наплатните рампи одат во историјата, еве како ќе се плаќа во иднина

Sky - 12.01.2018

Директорот на хрватските автопатишта, Борис Хузјан, денеска изјави дека се подготвува промена во системот на наплата за користење на автопатиштата на ниво на цела Европска Унија. Во контекст на развојот на модели за наплата на патарина за сите ...

Како ќе се наплаќа на автопатиштата - информација за оние кои ќе патуваат

Скопје инфо - 12.01.2018

Голема промена ќе ги опфати системите за наплата на користење автопатишта. Директорот на Хрватски автопатишта Борис Хузјан изјавил дека се подготвува ваква промена на ниво на цела Европска унија.

Каде завршува разликата од 40 денари до 1 евро за патарина?

Вечер - 13.01.2018

Каде одат парите од разликата во сумата која странците ја плаќаат на патарините во земјава. На пример на наплатната станица Скопје-Петровец износот на патарината за домашните патници е 40 денари за странските државјани 1 евро или 60 денари.

Како ќе се наплаќа на автопатиштата - информација за оние кои ќе патуваат

Вечер - 12.01.2018

Голема промена ќе ги опфати системите за наплата на користење автопатишта. Директорот на Хрватски автопатишта Борис Хузјан изјавил дека се подготвува ваква промена на ниво на цела Европска унија.