TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поетот Филип Димкоски на Меѓународната поетска олимпијада во Словенија

+инфо - 16.04.2018

Младиот поет Филип Димкоски ќе ја претставува Македонија на Меѓународна поетска олимпијада во Марибор, Словенија што ќе се оддржи од 21 до 23 април. Тој ќе претстави поезија од неговата новообјавена книга „Во градината има само љубов“ на македонски, ...

Поетот Филип Димкоски ќе ја претставува Македонија на Меѓународната поетска олимпијада во Словенија

А1 On - 16.04.2018

Од 21 до 23 април ќе се одржи Меѓународна поетска олимпијада во Марибор, Словенија. Учесник од Македонија е младиот поет Филип Димкоски. Тој ќе претстави поезија од неговата новообјавена книга „Во градината има само љубов“ на македонски, словенечки, ...