TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Android Q ќе дојде со поддршка за темен режим и можност за користење како десктоп со приклучување на монитор

Smartportal - 17.01.2019

Темните теми на апликациите се веќе одреден период навистина популарни кај корисниците. Кога се вклучени тие се попријатни за очите во ноќните часови, а исто така овозможуваат подобра заштеда на батеријата , а посебно кај OLED екраните.

Android Q – ноќен режим и поддршка за споделување на екранот на смартфонот со компјутер

Локално - 17.01.2019

Многу сопственици на паметни телефони се уште очекуваат нивните уреди да добијат надградба на Android Pie. Сепак, Google веќе почна да работи на следната верзија на мобилната платформа. Претставниците на Аndroid Q Developer Preview програмата сега ...