TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска се празнува Светиот цар Константин и Светата царица Елена

Centar - 03.06.2023

Родители на Константин му беа царот Констанциј Флор и царицата Елена. Флор имаше уште деца и други жени, но од Елена го имаше само овој Константин. Три големи борби имаше Константин кога се зацари: една против Максенциј, тиранин во Рим, друга против ...

ДЕНЕСКА Е СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА: Култот кон царицата и синoт, кој го признал христијанството, почнал да се шири во IV ...

Денешен - 03.06.2023

Првиот римски император што го признал христијанството Царот Константин Велики и неговата мајка, царицата Елена, за нивните заслуги во признавањето и ширењето на христијанството Светата црква ги прогласила за светители и рамноапостолни, што значи по ...

Денеска е голем и тежок ден: Само ОВА е лек за душата и телото!

Мастило - 03.06.2023

Православните христијани на трети јуни го празнуваат Светиот цар Константин и неговата мајка Елена. Царот Константин Велики и неговата мајка, царицата Елена, за нивните заслуги во признавањето и ширењето на христијанството Светата црква ги ...

Се празнуваат Св. Константин и Елена: На овој празник еден извор е најлековит во Македонија

Пулс24 - 03.06.2023

Православните христијани денеска го празнуваат Светиот цар Константин и неговата мајка Елена. Царот Константин Велики и неговата мајка царицата Елена за нивните заслуги во признавањето и ширењето на христијанството Светата црква ги прогласила за ...