TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кичевски „Комуналец“ со апел до граѓаните рационално да ја користат водата од градскиот водовод

Н.Македонија - 08.08.2022

Во периодот кога во општина Кичево на годишен одмор се наоѓаат печалбарите од овој крај бројноста на населението речиси двојно се зголеми и тоа придонесе забрзано да порасне и потрошувачката на вода за пиење од градскиот водовод во Кичево.

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

24Инфо - 08.08.2022

Водата во Скопје е безбедна и квалитетна за пиење, покажува неделниот извештај на Јавното претпријатие „Водовод и канализација” – Скопје. -Секторот за санитарна контрола во периодот од 29.08.2022 до 02.09.2022 зема 201 примероци за физичко-хемиска и ...

Неделен лабораториски извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење

Опсервер - 08.08.2022

ЈП Водовод и канализација – Скопје со цел подобра информираност на граѓаните на град Скопје, го објавува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола, кој е ...

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Канал5 - 08.08.2022

Водата во Скопје е безбедна и квалитетна за пиење, покажува последниот неделен лабораториски извештај од Секторот за санитарна контрола на ЈП „Водовод и канализација“. Како што соопшти претпријатието, за анализа се земени примероци од 43 мерни места ...

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Press24 - 08.08.2022

Водата во Скопје е безбедна и квалитетна за пиење, покажува неделниот извештај на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје. -Секторот за санитарна контрола во периодот од 29.08.2022 до 02.09.2022 зема 201 примероци за физичко-хемиска и ...