TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Посетете го најголемиот и најмагичниот снежен лавиринт во светот

Денар - 13.12.2019

Многу Европејци слушнале за Закопане, мал град во Полска, кој честопати се нарекува зимски главен град на оваа земја… Станува збор за популарна дестинација за зимски спортови, како и за зимски туризам, бидејќи во целост претставува спектакуларно ...

Зимска бајка: Полска го има најголемиот снежен лавиринт во светот

Хитпортал - 12.12.2019

Во градчето Закопане, во Полска , секоја зима можете да го најдете најголемиот снежен лавиринт во светот. Изградбата трае околу еден месец. На неверојатната скулптура работат околу 50 луѓе, а лавиринтот зафаќа површина од 2500 метри квадратни.

Снежен лавиринт во Полска изгледа како бајка

Кајгана - 11.12.2019

Во градот Закопане во Полска, кој важи за популарна дестинација за зимски спортови и туризам, постои најголемиот снежен лавиринт. Џиновскиот лавиринт е поголем од десет тениски игралишта заедно.