TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

IATA: Авиокомпаниите очекуваат рекордни 4,7 милијарди патници следната година

Денар - 06.12.2023

Авиокомпаниите очекуваат да превезат рекордни 4,7 милијарди патници следната година. Ова ќе го надмине сегашниот рекорд од пред коронавирусот 2019 година за 200 милиони, објави Меѓународната асоцијација за воздушен транспорт (IATA).

„Туркиш ерлајнс“ ќе лета до и од Охрид?

Република - 06.12.2023

Еден од најголемите европски авио превозници „Туркиш ерлајнс“ e можно од следната година да лета до и од Охрид Ова ќе придонесе за зголемување на турските туристи во Охрид кои се едни од најбројните.

„Најголемата набавка на авиони во историјата“

Во Центар - 05.12.2023

Извршниот директор на Туркиш ерлајнс, Билал Екси, истакна дека компанијата има за цел да го зголеми бројот на авиони на 813 до 2033 година. Се смета дека ова е доволно за да се зајакне позицијата на авиокомпанијата која има летови до речиси сите ...