TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новите чипови „снапдрагон“ поддржуваат камери до 192 мегапиксели

Факултети - 15.03.2019

Американскиот производител на чипсетови за мобилни уреди „Квалком“ објави дека нивните процесори „снапдрагон“ ќе поддржуваат поединечни резолуции на камери до 192 мегапиксели. Меѓу чиповите на кои се однесува ова унапредување се наведени ...

Новите Snapdragon чипови поддржуваат камери до 192 мегапиксели

USB - 13.03.2019

Американскиот производител на чипсети за мобилни уреди Qualcomm објави дека нивните Snapdragon процесори ќе поддржуваат камери со резолуција до 192 мегапиксели. Меѓу чиповите на кои се однесува ова унапредување наведени се Snapdragon 855, 845, 710, ...