TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Булдожери за три години треба да ги „исчистат“ охридските плажи

Слободен Печат - 27.01.2020

Во целото охридско крајбрежје се забрануваат нови плажи, тампонирање, потпорни ѕидови и нови марини. Ако некоја дивоградба е штетна за природното и културното наследство, ќе биде срамнета со земја најдоцна за три години, а можеби и порано.

Пред советниците-динамичкиот план за отстранување на бесправно изградени објекти на плажите

OhridNews - 27.01.2020

Предлог – одлуката за усвојување на динамички план за отстранување на бесправно изградени објекти – плажи, е првата точка на дневен ред на седницата на советот закажана на 31-ви јануари, петок, со почеток во 14 часот.