TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бил Гејтс со нова инвестиција, ќе вложи многу пари во изградба на нуклеарен реактор, прв од таков вид, требаше да го ...

Во Центар - 25.11.2021

Нов експериментален нуклеарен реактор ќе се гради во американската сојузна држава Ајдахо, со учество на компанијата чиј ко-основач е милијардерот Бил Гејтс. Проектот, кој се проценува дека ќе чини 170 милиони долари, делумно ќе биде финансиран од ...

Гејтс си најде нов предизвик – сега финансиер и изградбата на експериментален нуклеарен реактор

Вечер Прес - 25.11.2021

Нов експериментален нуклеарен реактор ќе се гради во американската држава Ајдахо, со учество на компанијата чиј ко-основач е милијардерот Бил Гејтс. Проектот, кој се проценува дека ќе чини 170 милиони долари, делумно ќе биде финансиран од ...