TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Мојот маж“ од Румена Бужаровска објавена на албански јазик

Опсервер - 22.11.2020

Румена Бужаровска (1981, Скопје) е авторка на збирките раскази Чкртки (2007), Осмица (2010), Мојот маж (2014) и Не одам никаде (2018) , книг ата мали фикции Спиј (2017), како и студија за хуморот во книжевноста За смешното: теориите на хуморот низ ...

„Мојот маж“ од Румена Бужаровска објавена на албански јазик

Република - 22.11.2020

По шесте изданија на збирката раскази „Мојот маж“ од Румена Бужаровска, објавен е и првиот превод на оваа книга на албански јазик. Преводот од македонски е на Крешник Ајдини, а јазичната редакција на албанскиот писател Аријан Лека.