TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи и заштита и спасување

ТВ21 - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов: На Армијата да ѝ се даде она што ѝ припаѓа

Нетпрес - 18.08.2016

Многу е важно да се води сметка за буџетот на Армијата и за животниот стандард на припадниците на Армијата. Бидејќи Армијата ја штити и границата, и сувереноста, и безбедноста и унитарноста на Република Македонија, порача македонскиот претседател ...

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи и заштита и спасување

Вечер Прес - 18.08.2016

Иванов упати повик до надлежните институции од системот за управување со кризи и од системот за заштита и спасување да постапуваат во согласност со своите законски надлежности Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните ...

Иванов: На Армијата да ѝ се даде она што ѝ припаѓа

Press24 - 18.08.2016

Многу е важно да се води сметка за буџетот на Армијата и за животниот стандард на припадниците на Армијата. Бидејќи Армијата ја штити и границата, и сувереноста, и безбедноста и унитарноста на Република Македонија, порача македонскиот претседател ...

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи и заштита и спасување

Press24 - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов: На Армијата да ѝ се даде она што ѝ припаѓа

Канал5 - 18.08.2016

Многу е важно да се води сметка за буџетот на Армијата и за животниот стандард на припадниците на Армијата. Бидејќи Армијата ја штити и границата, и сувереноста, и безбедноста и унитарноста на Република Македонија, порача македонскиот претседател ...

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи и заштита и спасување

Lider - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов: На Армијата да ѝ се даде она што ѝ припаѓа

Сител - 18.08.2016

Многу е важно да се води сметка за буџетот на Армијата и за животниот стандард на припадниците на Армијата. Бидејќи Армијата ја штити и границата, и сувереноста, и безбедноста и унитарноста на Република Македонија, порача македонскиот претседател ...

Иванов: Целиот товар за поплавите не може да падне врз АРМ, каде се надлежните институции?

+инфо - 18.08.2016

Иванов упати повик до надлежните институции од системот за управување со кризи и од системот за заштита и спасување да се фатат за работа. Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и ...

Иванов: На Армијата да ѝ се даде она што ѝ припаѓа

Lider - 18.08.2016

Многу е важно да се води сметка за буџетот на Армијата и за животниот стандард на припадниците на Армијата. Бидејќи Армијата ја штити и границата, и сувереноста, и безбедноста и унитарноста на Република Македонија, порача македонскиот претседател ...

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи

Нетпрес - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

ИВАНОВ: Парадоксално е што буџетот на АРМ секоја година се намалува

Телеграф - 18.08.2016

Иванов истакна дека е парадоксално што АРМ како институција постојано се истакнува со својата подготвеност и пожртвуваност, а секоја година нејзиниот буџет се намалува Многу е важно да се води сметка за буџетот на армијата и за животниот стандард на ...

ИВАНОВ: Недозволиво е целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз АРМ

Телеграф - 18.08.2016

Се создаде навика при речиси секоја елементарна непогода прво да се ангажира армијата. Тоа е, секако, израз на доверба дека армијата успешно ќе ја изврши дадената задача Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да ...

Иванов: На Армијата да ѝ се даде она што ѝ припаѓа

Курир - 18.08.2016

Многу е важно да се води сметка за буџетот на Армијата и за животниот стандард на припадниците на Армијата. Бидејќи Армијата ја штити и границата, и сувереноста, и безбедноста и унитарноста на Република Македонија, порача македонскиот претседател ...

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи и заштита и спасување

Сител - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

На Армијата да и се даде она што и припаѓа

Дневник - 18.08.2016

Многу е важно да се води сметка за буџетот на Армијата и за животниот стандард на припадниците на Армијата. Бидејќи Армијата ја штити и границата, и сувереноста, и безбедноста и унитарноста на Република Македонија, порача македонскиот претседател ...

Иванов побара одговорност од институциите за управување со кризи и заштита и спасување

еМагазин - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов: Катастрофалните поплави се отрезнувачка опомена

Пулс24 - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов: На АРМ да ѝ се даде она што ѝ припаѓа

Р.С.Европа - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов: Не смее да се дозволи целиот товар да паѓа врз Армијата и полицијата

МК News - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи и заштита и спасување

Канал5 - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи

Канал 77 - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи и заштита и спасување

Вест - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов - На Армијата да `и се даде она што `и припаѓа

Утрински - 18.08.2016

Многу е важно да се води сметка за буџетот на Армијата и за животниот стандард на припадниците на Армијата. Бидејќи Армијата ја штити и границата, и сувереноста, и безбедноста и унитарноста на Република Македонија, порача македонскиот претседател ...

Иванов ги искара институциите за управување со кризи и заштита и спасување поради поплавите

Либертас - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов ги искара институциите надлежни за поплавите

Репортер - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов го искритикува системот за управување со кризи

Утрински - 18.08.2016

Неодговорно е да се трошат ресурсите на АРМ за да се штедат сопствените ресурси, порача претседателот Ѓорге Иванов, во дел од своето обраќање по повод Денот на АРМ „Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа ...

Иванов ги искара институциите за управување со кризи и заштита и спасување поради поплавите

Локално - 18.08.2016

Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните непогоди да паѓа врз Армијата и полицијата, кога во исто време имаат распоредени сили за заштита на државната граница. Неодговорно е да се трошат ресурсите на Армијата за да се ...

Иванов бара одговорност од институциите за управување со кризи

Точка - 18.08.2016

Иванов упати повик до надлежните институции од системот за управување со кризи и од системот за заштита и спасување да постапуваат во согласност со своите законски надлежности. Не може да се дозволи целиот товар во справувањето со елементарните ...

Иванов: Колку повеќе Армијата се ангажира, толку повеќе, се намалува нејзиниот буџет. Да ѝ се даде она што ѝ припаѓа!

Либертас - 18.08.2016

Многу е важно да се води сметка за буџетот на Армијата и за животниот стандард на припадниците на Армијата. Бидејќи Армијата ја штити и границата, и сувереноста, и безбедноста и унитарноста на Република Македонија, порача македонскиот претседател ...

Иванов: Катастрофалните поплави се отрезнувачка опомена

Фактор - 18.08.2016

Во текот на денешното обраќање на претседателот Иванов по повод 18 Август-Денот на АРМ, шефот на државата се осврна и на поплавите кои го зафатија скопскиот регион на почетокот на месецот.

Иванов ги критикува институциите за нивната реакција по поплавите

Нова ТВ - 18.08.2016

– Се создаде навика при речиси секоја елементарна непогода прво да се ангажира Армијата. Тоа е, секако, израз на доверба дека Армијата успешно ќе ја изврши дадената задача. Како Врховен командант можам со гордост да кажам дека Армијата секогаш ја ...

Иванов: Целиот товар да не паѓа врз Армијата, институциите за управување со кризи да постапуваат одговорно

МКД - 18.08.2016

Во своето денешно обраќање по повод одбележувањето на Денот на АРМ Претседателот на Македонија и Врховен командант на Вооружените сили, Ѓорге Иванов, упати повик до надлежните институции од системот за управување со кризи и од системот за заштита и ...