TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се чисти дивата населба под Скопско кале – Наместо во шатори, 14 семејства се селат во социјални центри

ТВ21 - 14.12.2019

Неколку пати се чистеше, но граѓаните кои живееја во шатори, повторно се враќаа на ова место. Денеска министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска заедно со градоначалникот на Скопје Петре Шилегов дојдоа да ја чистат импровизираната ...

Додека нивните колеги ѓубрето го чистеа со раце, Шилегов и Царовска чистеa со булдожер

Алсат-М - 14.12.2019

Додека нивните колеги ѓубрето го чистea со раце, Петре Шилегов и Мила Царовска чистea со булдожер. Цел беа импровизираните мали куќички на Ромите кои собираат пластичен отпад под Калето. Дури некои од нив и учествуваа во акцијата за чистење.

Отстранета дивата населба под скопското Кале

Сител - 14.12.2019

Импровизираните картонски куќи под Кале повеќе нема да бидат живеалиште за 14 семејства од ромска националност. Багерите денеска го чистеа теренот а 80 лица на кои ова место им беше дом зимата ќе ја поминат во топли станбени објекти на ...

Жителите од дивата населба под Кале сместени во Визбегово, Шилегов најави урбанизирање на просторот

Сакам да кажам - 14.12.2019

Жителите на дивата населба под скопско Кале се сместени во капацитети на Министерството за труд и социјална политика во Визбегово. Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и градоначалникот Петре Шилегов, во рамките на денешната ...

Отстранета дивата населба под скопското Кале

4NEWS - 14.12.2019

Импровизираните картонски куќи под Кале повеќе нема да бидат живеалиште за 14 семејства од ромска националност. Багерите денеска го чистеа теренот а 80 лица на кои ова место им беше дом зимата ќе ја поминат во топли станбени објекти на ...

Се чисти дивата населба под Скопско кале – Наместо во шатори, 14 семејства се селат во социјални центри

4NEWS - 15.12.2019

Неколку пати се чистеше, но граѓаните кои живееја во шатори, повторно се враќаа на ова место. Денеска министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска заедно со градоначалникот на Скопје Петре Шилегов дојдоа да ја чистат импровизираната ...