TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пендаровски: Преамбициозно е да очекуваме дека ќе се смени ставот на Макрон

24 Вести - 08.11.2019

Илузорно е да се очекува дека претседател на толку мала држава како нашата може да го убеди францускиот претседател за три недели да го смени ставот и да даде датум за старт на преговорите на земјата со унијата изјави денеска претседателот ...

Тимоние не го коментира Макрон, Германија со силна поддршка за датум за преговори

Сител - 08.11.2019

Германија силно ги поддржува македонските европски интеграции и покрај скептицизмот кон проширувањето кој е присутен во ЕУ, вели амбасадорот Герберих. Тој смета дека одложувањето на оваа одлука може да им наштети на процесите во земјава, но и во ...

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против корупцијата

Опсервер - 08.11.2019

– Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против корупцијата

Сител - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против корупцијата

Слободен Печат - 08.11.2019

Герберих, на обраќањето на меѓународна научна конференција на тема „Транзиција на правните системи: 30 години по падот на Берлинскиот ѕид", што се одржува денеска и утре на Правниот факултет во Скопје, рече дека на Самитот во Солун во 2003 година ...

За Тимоние останува клучна борбата против корупцијата во Македонија

Press24 - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих: Македонија треба да отвори преговори за ЕУ; Тимоние клучна е борбата против корупцијата

Вечер - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против корупцијата

Локално - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ

iPortal - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против корупцијата

Нетпрес - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против корупцијата

24Инфо - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

ТИМОНИЕ: Корупцијата останува клучен проблем за добивање датум на вашата земја од ЕУ

Денешен - 08.11.2019

Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние денеска повторно порача дека владеењето на правото и борбата со корупцијата остануваат клучен приоритет за датум од ЕУ за Македонија. Германскиот амбасадор Томас Герберих, пак, изјави дека причината за ...

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против корупцијата

CivilMedia - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против корупцијата

А1 On - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих вели Македонија треба да отвори преговори со ЕУ, а за Тимоние клучна е борбата против корупцијата

+инфо - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, Тимоние фокусиран на корупцијата

MakPress - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против корупцијата

Скопје инфо - 08.11.2019

Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Герберих смета дека Северна Македонија треба да отвори преговори за ЕУ, за Тимоние останува клучна борбата против ...

Либертас - 08.11.2019

– Германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих денеска изјави дека причината за одложувањето на почетокот на преговори не ја гледа во кандидатките Северна Македонија и Албанија, туку во скептицизмот од проширувањето.

Тимоние не го коментира Макрон, Германија со силна поддршка за датум за преговори

4NEWS - 08.11.2019

Германија силно ги поддржува македонските европски интеграции и покрај скептицизмот кон проширувањето кој е присутен во ЕУ, вели амбасадорот Герберих. Тој смета дека одложувањето на оваа одлука може да им наштети на процесите во земјава, но и во ...