TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

Слободен Печат - 14.05.2021

Претходниот рекорд беше поставен на 5 мај со 1,13 милиони вакцини против коронавирусот дадени за еден ден. Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во ...

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

ТВ21 - 14.05.2021

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

Независен - 14.05.2021

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

24Инфо - 14.05.2021

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

Вечер Прес - 14.05.2021

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

Lider - 14.05.2021

Шпан го оквалификува тоа како „голем чекор напред“. Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден во Германија

+инфо - 14.05.2021

Министерот за здравство Јенс Шпан истакна дека новиот рекорд го доведува вкупниот број Германци кои примиле барем една доза на вакцина на 29,8 милиони луѓе или 35,9 отсто од популацијата, додека 8,8 милиони луѓе или 10,6 отсто се целосно вакцинирани ...

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

Опсервер - 14.05.2021

– Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

iPortal - 14.05.2021

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден во Германија

Нетпрес - 14.05.2021

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

Либертас - 14.05.2021

– Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

Бизнис Вести - 14.05.2021

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

Денешен - 14.05.2021

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.

Германија со рекордни 1,35 милиони вакцинирани за еден ден

MakPress - 15.05.2021

Германскиот министер за здравство Јенс Шпан објави дека во средата е постигнат дневен рекорд по бројот на вакцинирани против Ковид-19 во Германија – 1,35 милиони луѓе примиле вакцина тој ден.