TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ловење во матно

Н.Македонија - 08.12.2023

Трагичните настани околу суровата ликвидација на малата Вања и на пензионерот од Велес буквално го одзедоа целокупното внимание во македонската јавност. И со право беше вознемирена јавноста, бидејќи вакви безумни чинови се ретки во многу пошироки ...

Со масивни минирања се уништува ретко природно наследство, геолошкиот музеј под отворено небо помеѓу селата Алинци и ...

Опсервер - 08.12.2023

💣 Со масивни минирања се уништува ретко природно наследство, геолошкиот музеј под отворено небо, но и културно наследство на локалитетот „Црн Камен“ или „Каракамен“ помеѓу селата Алинци и Шелеверци, на само 10 км јужно од Прилеп, за потребите на ...

Левица: ,,Бехтел и Енка” уништува непроценливо минерално богатство во Прилепско

4NEWS - 08.12.2023

Зелениот сектор на Левица изразува длабока загриженост и разочарување во врска со алармантните случувања кај селото Алинци, каде што непроценливото минерално наоѓалиште „Црн Камен“ се соочува со неизбежно уништување поради активностите на ...

„Бехтел и Енка“ ќе минира близу ретки минерали на ураниум: Геолозите бараат заштита на природното наследство

А1 On - 07.12.2023

Во Прилеп се врши подготовка за масивни минирања во близина на селото Алинци во кое се наоѓа познато наоѓалиште за минерали „Црн Камен“ за потребите на „Бехтел и Енка“ кој ќе го гради автопатот Прилеп-Битола, предупреди од Комитетот за заштита на ...

Левица: „Бехтел и Енка” уништува непроценливо минерално богатство во Прилепско

А1 On - 08.12.2023

Зелениот сектор на Левица изразува длабока загриженост и разочарување во врска со алармантните случувања кај селото Алинци, каде што непроценливото минерално наоѓалиште „Црн Камен“ се соочува со неизбежно уништување поради активностите на ...

Левица: Бехтел и Енка уништуваат непроценливо минерално богатство во прилепско

Антропол - 08.12.2023

Реакција на Левица – Зелен сектор Зелениот сектор на Левица изразува длабока загриженост и разочарување во врска со алармантните случувања кај селото Алинци, каде што непроценливото минерално наоѓалиште „Црн Камен“ се соочува со неизбежно уништување ...