TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПОЦ ќе уреди нов паркинг кај Зелен пазар – постигнат договор со пазарџиите

Мета - 14.02.2020

ЈП Паркинзи на општина Центар (ПОЦ) во март ќе го уреди постојниот „див паркинг“ зад Зелениот пазар за да се ослободи простор за паркирање за корисниците и продавачите на ова пазарче, информираат од ПОЦ.

Постигнат договор помеѓу ЈП ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар

Канал5 - 14.02.2020

ЈП Паркинзи на Општина Центар, во месец март ќе го уреди „дивиот паркинг“ позади „Зелен Пазар“ кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален ниту за жителите ниту за корисниците на услугите на Скопски пазар.

Исчистен паркингот спроти пазарчето

Вечер Прес - 14.02.2020

Комуналната служба на Општина Ѓорче Петров целосно го исчисти паркингот спроти пазарчето во општината кој е критична точка кога се работи за хигиената. -Службата во континуитет ја одржува чистотата во овој дел на општината, но поради зголемената ...

Постигнат договор помеѓу ЈП ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар

Frontline - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Постигнат договор помеѓу ЈП ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар

24 Вести - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Постигнат договор помеѓу ЈП ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар

Фокус - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Постигнат договор помеѓу ЈП ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар

Локално - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Постигнат договор помеѓу ЈП ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар

Сител - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Решен проблемот со паркингот кај „Зелен пазар“

+инфо - 14.02.2020

ЈП Паркинзи на Општина Центар, во месец март ќе го уреди „дивиот паркинг“ позади „Зелен Пазар“ кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален ниту за жителите ниту за корисниците на услугите на Скопски пазар.

Постигнат договор помеѓу ЈП ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар

Слободен Печат - 14.02.2020

Од Општина Центар велат дека во координација со пазарна инспекција ќе ја преземат одговорноста за дивите пазарџии на паркиралиштето кај „Аутомакедонија”. Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина ...

Постигнат договор за паркингот кај „Аутомакедонија“: Пазарџиите, ЈП паркинзи и Саша Богдановиќ најдоа решение

Република - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Општина Центар, ЈП ПОЦ, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар се договорија за паркиралиште

МКД - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, се сретнаа со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и со претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Општина Центар и пазарџиите од Зелен пазар постигнаа договор за проблемот со паркирање

Макфакс - 14.02.2020

Уредување на т.н. „див паркинг“ зад Зелениот пазар во Центар кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален, е решение на кое се договориле општинските власти и ЈП Паркинзи на општина Центар (ПОЦ) со пазарџиите со цел да се надминат ...

Постигнат договор помеѓу ПОЦ, Општина Центар и скопските пазарџии

MakPress - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Постигнат договор помеѓу ЈП ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар

Press24 - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Општина Центар и пазарџиите од Зелен пазар постигнаа договор за проблемот со паркирање

24Инфо - 14.02.2020

Уредување на т.н. „див паркинг“ зад Зелениот пазар во Центар кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален, е решение на кое се договориле општинските власти и ЈП Паркинзи на општина Центар (ПОЦ) со пазарџиите со цел да се надминат ...

ЈП ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите од Зелен пазар ги надминаа проблемите

Фактор - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Постигнат договор меѓу ПОЦ, Општина Центар, Скопски пазар и пазарџиите

MTM - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП Паркинзи на Општина Центар, Васко Кичевски, остварија средба со директорот на Скопски пазар АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да се ...

Општина Центар и пазарџиите од Зелен пазар постигнаа договор за проблемот со паркирање

Точка - 14.02.2020

Уредување на т.н. „див паркинг“ зад Зелениот пазар во Центар кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален, е решението за кое се договориле општинските власти и ЈП Паркинзи на општина Центар (ПОЦ), со пазарџиите со цел да се надминат ...

Општина Центар и пазарџиите постигнаа договор за проблемот со паркирање

Н.Македонија - 14.02.2020

Уредување на т.н. „див паркинг“ зад Зелениот пазар во Центар кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален, е решението за кое се договориле општинските власти и ЈП Паркинзи на општина Центар (ПОЦ), со пазарџиите со цел да се надминат ...

Центар, „Скопски пазар“ и пазарџиите се договорија за паркингот кај Зелен пазар

360 степени - 14.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ (ПОЦ), Васко Кичевски, денеска имаа средба со директорот на „Скопски пазар“ АД Скопје, Младен Дамев и со претставници на пазарџиите од Зелен пазар со ...

ПОЦ: Постигнат договор со пазарџиите, паркиралиштето ќе има делови и за товарни возила и за локалците

Радио МОФ - 14.02.2020

ЈП Паркинзи на Општина Центар (ПОЦ) информираат дека е постигнат договор со пазарџиите кој ќе го реши проблемот со неуреденото паркиралиште „Аутомакедонија“. ПОЦ тврди дека во месец март ќе го уреди „дивиот паркинг“ позади „Зелен Пазар“, кој ...

Општина Центар и пазарџиите од Зелен пазар постигнаа договор за проблемот со паркирање

Centar - 14.02.2020

Уредување на т.н. „див паркинг“ зад Зелениот пазар во Центар кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален, е решението за кое се договориле општинските власти и ЈП Паркинзи на општина Центар (ПОЦ), со пазарџиите со цел да се надминат ...

Ќе се средува хаосот на паркинзите зад Зелен пазар

Независен - 14.02.2020

Јавното претпријатие Паркинзи на Општина Центар, во март ќе го уреди дивиот паркинг позади Зелен пазар кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален ниту за жителите ниту за корисниците на услугите на Скопски пазар.

ПОЦ и пазарџиите се договорија, паркинг ќе има и за товарните возила и за локалните жители

Нетпрес - 14.02.2020

ЈП Паркинзи на Општина Центар (ПОЦ) информираат дека е постигнат договор со пазарџиите кој ќе го реши проблемот со неуреденото паркиралиште „Аутомакедонија“. ПОЦ тврди дека во месец март ќе го уреди „дивиот паркинг“ зад „Зелен Пазар“, кој моментално ...

Општина Центар и пазарџиите од Зелен пазар постигнаа договор за проблемот со паркирање

iPortal - 14.02.2020

Уредување на т.н. „див паркинг“ зад Зелениот пазар во Центар кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален, е решение на кое се договориле општинските власти и ЈП Паркинзи на општина Центар (ПОЦ) со пазарџиите со цел да се надминат ...

Ќе се уреди дивиот паркинг позади Зелен пазар

Вечер Прес - 14.02.2020

Јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“, во март ќе го уреди „дивиот паркинг“ позади Зелен пазар кој моментално е во хаотична состојба и не е функционален ниту за жителите ниту за корисниците на услугите на „Скопски пазар“.

Војната меѓу ПОЦ и пазарџиите заврши, постигнат мировен договор

Авто Магазин - 15.02.2020

После период на неизвесност, јавното претпријатие Паркинзи на општина Центар и пазарџиите од Зелен пазар, заедно со општината Центар и Скопски пазар постигнаа договор за надминување на проблемите на паркиралиштето кај Аутомакедонија.

Хаосот околу ,,Зелен пазар“ ќе се решава со посебно уредени паркиралишта

AKO - 16.02.2020

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на ЈП ,,Паркинзи“ на Општина Центар, Васко Кичевски, оствариле средба со директорот на ,,Скопски пазар“ АД Скопје, Младен Дамев и претставници на пазарџиите од „Зелен Пазар“ со цел да ...