TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се намалува бројот на запишани студенти во Македонија

Фокус - 19.07.2019

Во Република Македонија, во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53 677 студенти, што претставува намалување за 5.7 отсто во однос на академската 2017/2018 година. Од нив, 56.6 отсто или 30 352 се студентки, покажуваат податоците на ...

Алармантни бројки: За една година запишани 3264 студенти помалку на факултетите

Курир - 19.07.2019

Според податоците на Државниот завод за статистика, добиени врз основа на пристигнатите извештаи, во Република Македонија, во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53 677 студенти, што претставува намалување за 5.7 % во однос на ...

Битолскиот универзитет може да запише 2935 бруцоши

24Инфо - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски”-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

2.935 слободни места за упис на УКЛО

Тера - 18.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ од Битола го објави конкурсот за упис на студенти за академската 2019/2020 година. Вкупно 2.935 места се слободни, од кои 1.575 за редовни студенти, 820 за кофинансирање, а 540 – вонредни.

1.000 места помалку од лани на УКИМ, факултетите пореални во барањата за квотите

Факултети - 18.07.2019

Според одобрените квоти, на Медицинскиот факултет (660) годинава ќе можат да примат 30 студенти повеќе од лани. Исто толку и на ФЕИТ (690), а 20 повеќе и на Правниот факултет, односно вкупно 1.055 996 студенти помалку ќе можат да се запишат годинава ...

Во академската 2018/2019 година запишани 53 677 студенти

Канал5 - 19.07.2019

Во Македонија, во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53 677 студенти, што претставува намалување за 5.7 отсто во однос на академската 2017/2018 година. Од нив, 56.6 отсто или 30 352 се студентки, покажуваат податоците на Државниот завод ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Независен - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

За една година на факултетите запишани 3264 студенти помалку

Нетпрес - 19.07.2019

Според податоците на Државниот завод за статистика, добиени врз основа на пристигнатите извештаи, во Република Македонија, во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53 677 студенти, што претставува намалување за 5.7 % во однос на ...

Битолскиот универзитет може да запише 2935 бруцоши

Курир - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

Во академската 2018/2019 година запишани 53 677 студенти

MTM - 19.07.2019

Во Република Северна Македонија, во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53 677 студенти, што претставува намалување за 5.7 отсто во однос на академската 2017/2018 година. Од нив, 56.6 отсто или 30 352 се студентки, покажуваат податоците ...

На УКИМ слободни 10.665 места за бруцоши, првите уписи на 29 и 30 август

+инфо - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

Битолскиот универзитет може да запише 2935 бруцоши

Канал5 - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски"-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

Во академската 2018/2019 година запишани 53 677 студенти

Опсервер - 19.07.2019

Во Република Северна Македонија, во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53 677 студенти, што претставува намалување за 5.7 отсто во однос на академската 2017/2018 година. Од нив, 56.6 отсто или 30 352 се студентки, покажуваат податоците ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

А1 On - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

Битолскиот универзитет може да запише 2935 бруцоши

Опсервер - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

Во академската 2018/2019 година запишани 53.677 студенти

Р.С.Европа - 19.07.2019

Во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53.677 студенти, што претставува намалување за 5.7 отсто во однос на претходната академска година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

На УКИМ слободни 10.665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Курир - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

На Битолскиот универзитет може да се запишат 2.935 бруцоши

+инфо - 19.07.2019

Најмногу слободни места за упис овозможува Технички факултет-Битола каде во повеќе струки и насоки ќе може да се запишат 505 студени, Факултетот за информатички и комуникациски технологии нуди 400 слободни места, а исто толку студенти во прва година ...

Во академската 2018/2019 година запишани 53 677 студенти

Локално - 19.07.2019

Во Република Северна Македонија, во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53 677 студенти, што претставува намалување за 5.7 отсто во однос на академската 2017/2018 година. Од нив, 56.6 отсто или 30 352 се студентки, покажуваат податоците ...

На УКИМ слободни 10.665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

24Инфо - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј”-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

Битолскиот универзитет може да запише 2935 бруцоши

1tv - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

Во академската 2018/2019 година запишани 53.677 студенти

Факултети - 19.07.2019

Во Република Северна Македонија во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53.677 студенти, што претставува намалување за 5,7 отсто во споредба со академската 2017/2018 година. Од нив, 56,6 отсто или 30.352 се студентки, покажуваат ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

24 Вести - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

На Битолскиот универзитет може да се запишат 2.935 бруцоши

Република - 19.07.2019

Од УКЛО-Битола информираат дека 330 индекси може да бидат врачени на студенти кои ќе одлучат да студираат на Економски факултет во Прилеп, 300 бруцоши може да се запишат на Факултетот за туризам и угостителство во Охрид, додека Високата медицинска ...

Минатата учебна година се запишале 5.7% помлаку студенти

MakPress - 19.07.2019

Во Република Македонија, во академската 2018/2019 година се запишани вкупно 53 677 студенти, што претставува намалување за 5.7 отсто во однос на академската 2017/2018 година. Од нив, 56.6 отсто или 30 352 се студентки, покажуваат податоците на ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот уписен рок на 29 и 30 август

Република - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5 387 места, за редовни со ...

2935 слободни места за нови студенти на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола

MakPress - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

На УКИМ слободни 10.665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Нетпрес - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј”-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

Битолскиот универзитет може да запише 2935 бруцоши

Либертас - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

На УКИМ слободни 10.665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Скопје инфо - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10.665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

Битолски универзитет: Отворен конкурс за 2.935 бруцоши

Денешен - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Сител - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

Битолскиот универзитет може да запише до 2.935 бруцоши

ММС - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски”-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

10.665 слободни места за студенти на УКИМ, првите уписи на 29 и 30 август

Радио МОФ - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10.665 места. Според Конкурсот на УКИМ , во квотата за редовни студенти слободни се 5.387 места, за редовни со ...

Битолскиот универзитет може да запише 2.935 бруцоши

Независен - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Канал5 - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј"-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

Битолскиот универзитет може да запише 2.935 бруцоши

Студенти - 19.07.2019

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за запишување студенти во прва година за претстојната академска година. УКЛО-Битола во трите категории за студирање, односно за упис на редовни студенти, редовни студенти со ...

На УКИМ слободни 10 665 места-првиот рок за упис на 29 и 30 август

Нова ТВ - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

На УКИМ слободни 10.665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

ММС - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј”-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Опсервер - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

На УКИМ можат да се запишат 10.665 нови студенти

МКД - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10.665 места. Во квотата за редовни студенти слободни се 5.387 места, за редовни со кофинансирање на студиите има ...

На УКИМ слободни 10. 665 места за нови студенти, првиот уписен рок на 29 и 30 август

Слободен Печат - 18.07.2019

Првиот уписен рок е на 29 и 30 август, вториот на 12 и 13 септември и третиот рок на факултетите каде што ќе има слободни места е на 25 септември. На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј”- Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Студенти - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

На УКИМ слободни 10.665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29-ти и 30-ти август

Точка - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј”-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

MakPress - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

На УКИМ слободни 10.665 места- уписите се на 29 и 30 август

Магазин - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10.665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

Денар - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...

Конкурс на УКИМ: Слободни се 10.665 места за бруцоши

Денешен - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10.665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5.387 места, за редовни со ...

На УКИМ слободни 10 665 места за нови студенти, првиот рок за упис на 29 и 30 август

PressingTV - 18.07.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје за упис во прва година додипломски студии во учебната 2019/2020 година слободни се вкупно 10 665 места. Според Конкурсот на УКИМ, во квотата за редовни студенти слободни се 5387 места, за редовни со ...