TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хуманитарна трка за лица со Даунов синдром

Алсат-М - 24.03.2019

Трката на 1 километар за лицата со Даунов синдром собра околу 600 хумани граѓани во Градскиот парк во Скопје, испраќајќи порака за подобрување на условите за живот на овие лица. Од клубот за мечување „Ескрим“, кој 4-та година по ред го организира ...

Фото: Трка за подобар живот на лицата со Даунов синдром

OhridNews - 24.03.2019

По повод меѓународниот ден на лицата со Даунов Синдром, денес во Струга, во организација на центарот „Порака Нова“ се одржа трка на кејот на Црн Дрим, преку која граѓаните ја искажаа својата поддршка на лицата со даунов синдром.

Еднакви и без разлики – маратон за децата со Даунов синдром

ТВ21 - 24.03.2019

Сите среќни се поредија за стартот на маратонот. Некој прв, а некој последен, денеска сите се чувствуваа еднакви. Градскиот парк каде се одржа оваа активност им овозможи на овие деца да почувствуваат дека и тие живеат меѓу нас.

Трка за поддршка на лицата со Даунов синдром

24 Вести - 24.03.2019

Елизабета Петковска која има 48 години, денеска заедно со нејзините пријатели и хумани граѓани трчаа за да ги урнат институционалните и ментални преперки и да ја подигнат свеста на луѓето испраќајки ја пораката дека сите се исти.

Лицата со Даунов синдром се исти како и сите други

Телма - 24.03.2019

Генетиката дефинира дека тие имаат екстра хромозом, но лицата со Даунов синдром се исти како и сите други. Имаат исти интереси, сакаат да пишуваат и да пеат. Секој ден така да им покажат на луѓето колку тие можат да бидат креативни.

Скопјани во Градски парк денес трчаа за лицата со даунов синдром

Сакам да кажам - 24.03.2019

Лица со даунов Синдром, нивните семејства и пријатели и голем број хумани граѓани денес учествуваа во хуманитарната трка „Ран фор Даун“ што се одржа во Градскиот парк во Скопје, со која се одбележа Светскиот ден на лицата со Даунов Синдром-24 март.

Околу 600 граѓани се пријавија да учествуваат во трката „Run for down“

Канал5 - 24.03.2019

Филип Ангеловски момчето кој е познат по доброто готвење пред два дена од Абу Даби како член на Специјалната олимпијада се врати со медал за освоено трето место во кошарка. Тој денеска трчаше во хуманитарната трка „Run for Down“.

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for down“

24 Вести - 24.03.2019

По повод светскиот ден на лицата со Даунов синдром, хумани граѓани, претставници на компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром, нивните семејства и пријателите се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше ...

Во Градскиот парк се одржа хуманитарна трка за деца со Даунов синдром

Макфакс - 24.03.2019

Пешачките патеки во градскиот парк во Скопје денеска беа претворени во атлетичарски патеки по кои децата со Даунов синдром и нивните другарчиња трчаа со цел да ги срушат бариерите и докажат дека сите спортисти имаат една заедничка цел, а тоа е да ...

Хуманитарна трка за лицата со Даунов синдром во Струга

MakPress - 24.03.2019

Со хуманитарна трка „Трчај за Даунов синдром“, центарот „Порака нова“ денеска го одбележа Меѓународниот ден на лицата со Даунов синдром – 21 март. Трката почна напладне, а се движеше по кејот на реката Црн Дрим во должина од два и од пет километри.

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down“

Курир - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Хуманитарна трка за децата со Даунов синдром

Радио МОФ - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лица со Даунов синдром, утре 11 часот во Градски парк во Скопје, кај Школка ,ќе се оржи третата хуманитарна трка за деца со Даунов синдром. Сите средства собрани од котизацијата, ќе се искористат за доопремување на дневниот ...

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for Down“

iPortal - 24.03.2019

По повод светскиот ден на лицата со Даунов синдром, хумани граѓани, претставници на компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром, нивните семејства и пријателите се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше ...

Децата со Даунов синдром денеска трчаа со нивните другарчиња во Градскиот парк

Република - 24.03.2019

Пешачките патеки во градскиот парк во Скопје денеска беа претворени во атлетичарски патеки по кои децата со Даунов синдром и нивните другарчиња трчаа со цел да ги срушат бариерите и докажат дека сите спортисти имаат една заедничка цел, а тоа е да ...

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for Down”

24Инфо - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down”, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим”, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down“

+инфо - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Во Градскиот парк се одржа хуманитарна трка за деца со Даунов синдром

ММС - 24.03.2019

Пешачките патеки во градскиот парк во Скопје денеска беа претворени во атлетичарски патеки по кои децата со Даунов синдром и нивните другарчиња трчаа со цел да ги срушат бариерите и докажат дека сите спортисти имаат една заедничка цел, а тоа е да ...

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for Down“

Локално - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down”

24Инфо - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down” што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим”.

Хуманитарна трка за деца со Даунов синдром (ФОТО)

Екипа - 24.03.2019

Пешачките патеки во градскиот парк во Скопје денеска беа претворени во атлетичарски патеки по кои децата со Даунов синдром и нивните другарчиња трчаа со цел да ги срушат бариерите и докажат дека сите спортисти имаат една заедничка цел, а тоа е да ...

Да трчаме за децата со Даунов синдром

Сител - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down“

Сител - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Успешен завршеток на четвртата хуманитарна трка за деца со Даунов синдром

Фактор - 24.03.2019

Пешачките патеки во градскиот парк во Скопје денеска беа претворени во атлетичарски патеки по кои децата со Даунов синдром и нивните другарчиња трчаа со цел да ги срушат бариерите и докажат дека сите спортисти имаат една заедничка цел, а тоа е да ...

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for Down“

Опсервер - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down“

Опсервер - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for Down“

Курир - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Хуманите граѓани трчаа за дечињата со Даунов синдром

Press24 - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Да трчаме за децата со Даунов синдром

+инфо - 23.03.2019

Во земјава овој ден се одбележа во повеќе училишта под слоганот „Шарени бои за поддршка на различноста“, а во знак на поддршка за лицата со Даунов синдром се носеа шарени чорапи и се лакираа ноктите во различни бои.

Над 600 граѓани и компании трчаа за лица со Даунов синдром

Н.Македонија - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Да ја поддржиме различноста, да трчаме за децата со Даунов синдром „Run for Down“

Република - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, утре во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down“

А1 On - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

„Не оставај никого зад себе“ - Да трчаме за децата со Даунов синдром

Press24 - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, утре во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Хуманите граѓани трчаа за дечињата со Даунов синдром, над 600 лица се вклучија во трката

Алфа - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for Down“

Либертас - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down“

1tv - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Да ја поддржиме различноста – да трчаме за децата со Даунов синдром „Run for Down“

1tv - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, утре во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down“

Нова ТВ - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Денеска во Скопја хуманитарна трка за деца со Даунов синдром

МКД - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down", во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим", кој четврта година по ред го ...

Преку трка до подобри услови за децата со Даунов синдром (ГАЛЕРИЈА)

+инфо - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Да трчаме заедно – „Run for Down“

Вечер - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down”

ММС - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down” што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим”.

Хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“ во Градски парк во Скопје

Скопје инфо - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down"

Канал5 - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down" што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим".

Да ја поддржиме различноста: Трка за децата со Даунов синдром „Run for Down“

Алфа - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, утре во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Над 600 граѓани и компании трчаа на хуманитарната трка „Run for Down“

MakPress - 24.03.2019

Над 600 хумани граѓани и тимови од компании денеска заедно со дечињата со Даунов синдром и нивните семејства се приклучија кон хуманитарна трка „Run for Down“ што ја организираше Мечувалечкиот клуб „Ескрим“.

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for Down“

MakPress - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Да ја поддржиме различноста – да трчаме за децата со Даунов синдром „Run for Down“

ММС - 23.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, утре во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for Down“

Нова ТВ - 24.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Да трчаме за децата со Даунов синдром – „Run for Down“

А1 On - 24.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...

Хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“ во Градски парк во Скопје

24 Вести - 24.03.2019

По повод Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, денеска во 11 часот во Градски парк на Школка ќе се одржи хуманитарна трка за деца со Даунов синдром – „Run for Down“, во организација на Мечувалечкиот клуб „Ескрим“, кој четврта година по ред го ...